Mehmetçik için işaret diliyle klip yaptılar

Eskişehir'de bir grup lise öğrencisi, şehitlik ve kahramanlığı işaret diliyle anlatmaları amacıyla verilen performans ödevini geliştirerek Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli Mehmetçik için video klip hazırladı

Mehmetçik için işaret diliyle klip yaptılar
20 Mart 2018 Salı 11:37

Eskişehir'de bir grup lise öğrencisi, şehitlik ve kahramanlığı işaret diliyle anlatmaları amacıyla verilen performans ödevini geliştirerek, Suriye'nin Afrin bölgesinde düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerler için video klibe dönüştürdü.

Vadişehir Mahallesi'nde 2004 yılında Şırnak'ın Cudi Dağı kırsalında çıkan çatışmada şehit olan bordo bereli Astsubay İsmail Tetik'in isminin verildiği lisede geçen yıl engellilerle ilgili bir ödevle başlayan çalışma, bu yıl Afrin'de düzenlenen harekata katılan Mehmetçiklere moral için proje haline getirildi.

Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Merve Başağ'ın koordinatörlüğünü üstlendiği proje kapsamında hazırlanan video klipte görev alan 10. sınıf öğrencileri Hilal Yalçınkaya, Ezgi Coşkun, Arife Atıcı ve Esma Sarlugil, işaret diliyle şehitlik ve vatan sevgisini anlatırken, diğer öğrenciler ise vücutlarıyla Afrin yazarak kahraman Mehmetçik'e destek verdi.

Okul Müdürü Gökhan Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarının, 2004 yılında Şırnak'ın Cudi Dağı kırsalında çıkan çatışmada şehit olan Astsubay İsmail Tetik'in ismini taşıdığını belirterek, burada öğrenim gören öğrencilerin bu durumun farkında olarak davrandığını kaydetti.

Öğretmen Başağ'ın verdiği proje ödevini, öğrendikleri işaret diliyle Afrin'de kahramanca görev yapan güvenlik için klip haline getiren öğrencilerin bu davranışının kendilerini gururlandırdığını ifade eden Gökçe, bu çalışmada görev alan herkesi tebrik etti.

- "Her dilde şehit aynı hissiyatı uyandırır"

Öğretmen Merve Başağ ise geçen yıl engellilerle ilgili bir çalışma yapmaları için öğrencilere ödev verdiğini belirterek, "Geçtiğimiz yıl engelliler ile ilgili ödevle başlayan çalışmalarımız bu yıl TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ile şehitliği anlatan bir projeye dönüştü. Amacımız, halen orada bu kutsal görevi yapan askerlerimize manen destek olduğumuzu göstermektir. Şehitliğin yüceliğini anlatmak için kelimelerin söze dökülmesi şart değildir. Her dilde şehit aynı hissiyatı uyandırır. Bu projede de işaret diliyle şehitlik ve vatan sevgisi anlatılmak istendi." diye konuştu.

Öğrencilerden Hilal Yalçınkaya da her gün medya organlarından Türk ordusunun Zeytin Dalı Harekatı'nda gösterdiği başarısını takip ettiklerini belirterek, "Türkiye'nin dört bir yanından insanlar orada görev yapan askerimize ve polisimize ihtiyaç malzemeleri gönderiyor, mektuplar yazıyor. Bizim de aklımıza işitme engelli kardeşlerimiz geldi. Onların da askerlerimize bir mesajı olabilir diye düşündük. Böyle bir klibi hazırladık. Bu ödevi yaparken çok duygulandık. Çok zor bir şey. Harekatta görev alan güvenlik güçlerimizle gurur duyuyoruz. Onlar bizim kahramanımız." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.