Makina mühendisleri yıl dönümlerini kutladı

Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi 63. kuruluş yıl dönümü düzenlenen etkinlikle kutlanırken, meslekte 25-40 ve 50. yıllarını dolduranlara plaket verildi.

Makina mühendisleri yıl dönümlerini kutladı
04 Kasım 2017 Cumartesi 15:18


Bir araya gelen Makina Mühendisleri Odası üyeleri güzel bir akşam geçirdiler. Etkinlikte konuşan Oda Başkanı Hakan Ünal, on yıllardır dünyanın evrensel değerlerini tamamlayan, doğa ile ve ülke demokrasisi ile cumhuriyet ile halktan yana tutumunu kararlı ve inatçı tavrı ile savunduklarını belirtti. Ünal, "Mesleğimizi, bilimi ve teknolojiyi halktan yana kullanmak ve tavır almak için büyük bir çaba içerisinde. Biz bu mücadeleyi sürdürürken, geçen 25 - 40 ve 50 yıl boyunca aslında bizlerinde savunduğu emeğiyle halkın ve bu ülkenin geleceği için bir şeyler üretmeye çalıştınız. Hep birlikte, bilimi, sanayiyi ve demokrasiyi bu ülkede kalıcı bir hale getirmeye çalıştık. Yıllardır bunu söyleyip savunuyoruz. Bu yolda bizlerle birlikte çaba gösteren, bizlerle birlikte duran ve bu ülkeye bir şeyler katmak için elinden gelen her şeyi yapan sizler gibi emekten ve halktan yana, demokrasiden, Cumhuriyet’ten yana olan siz değerli meslektaşlarımla bu kutsal görevi yapmak ve bu gün bu güzel geceyi yaşamak büyük bir onur. Mesleğimizin bu halkın yararına kullanılmasında emeği geçtiği için özellikle çok gurur duyulacak bir tablodur. Bizlere bu anlamda destekleyen her meslektaşımıza ve onların yıllarca yanlarında duran değerli ailelerine bu güzel gecede mutlu bir vakit geçirmelerini ve daha nice 25- 40 ve 50 yıl boyunca ülkeye, halka hizmet etmelerini umuyorum.”
Gecede Makina Mühendisleri Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Yunus Şener de bir konuşma yaptı. Şener, "Kuruluşumuzda üyemiz 902 iken bugün 107 bini aştık. Öğrenci üye sayımız 23 bin. Toplam şube sayımız 18 şubemiz var, 98 il ilçe temsilciliğimiz, 7 mesleki denetim büromuz, bin 500’ü aşan iş yeri temsilciliğimiz, 16 noktada aynı anda 3 bin 500 meslek içi eğitim veren eğitim merkezlerimiz var. Bu dönem içerisinde 2 büyük eklenen toplam 9 uygulamalı eğitim merkezimiz en son Ankara ve İstanbul’a açtık. Akredite kuruluşlarımız onaylanmış ülkenin onlarca yerinde kongre, binlerce sempozyum, söyleşi, panel etkinlikleri ile büyük bir örgütün üyeleriyiz. Meslek içi eğitimlerde bu dönem birkaç bölüm daha ekledik ama yeni dönemde genişletme çalışmalarına başlamış bulunmaktayız” dedi.
Gece daha sonra verilen yemekle devam etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.