"LOZAN ONURUMUZDUR"

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen Lozan Antlaşması’nın 96.yıl dönümü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"LOZAN ONURUMUZDUR"
23 Temmuz 2019 Salı 14:50

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen  Lozan Antlaşması’nın 96.yıl dönümü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Akmen, "24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan LozanBarışAntlaşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm dünya ülkeleri tarafından bağımsız bir Devlet olarak tanınmasını sağlamıştır. Lozan, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedidir. Lozan Antlaşması ile Sevr anlaşması geçersiz kılınmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu uluslararası alanda tescil edilmiştir. Lozan Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin onur belgesidir. Sömürgeci ve yağmacı emperyalist güçlere karşı verilen silahlı mücadelenin ardından yine bu güçlere karşı kazanılan çok önemlibir diplomatik zaferdir.Diğeryandan, Lozan antlaşması ile kapitülasyonların tümünün kaldırılmış olması, ekonomik bağımsızlığın sağlanması bakımından çok önemli sonuçlar doğurmuştur” dedi.

Akmen Lozan Antlaşması’nın 96. yıl dönümünü nedeniyle Eskişehirlileri, 24 Temmuz Çarşamba günü saat 12:30’da, Vilayet Meydanında çelenk sunma töreninde buluşmaya davet etti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.