Lösev'dan Ramazan Çağrısı: Önce çocuklar iyileşsin

Halk arasında fitre diye bilinen fıtır sadakası, fidye ve zekât bağışlarınızı da LÖSEV'e vererek yüzde 87’si asgari gelir düzeyinin altında, yüzde 11’inin ise hiçbir sosyal güvencesi olmayan LÖSEV’e kayıtlı yardıma muhtaç hastalara ulaştırılmasını sağlayabilirsiniz.

Lösev'dan Ramazan Çağrısı: Önce çocuklar iyileşsin
25 Mayıs 2018 Cuma 12:58

Ramazan ayında yoksul bir aileyi doyurmak, hasta bir çocuğu iyileştirmek, gözü yaşlı bir anneyi gülümsetebilmek ibadetlerin en güzelidir. LÖSEV olarak “Bir çocuğun hayatından ve sağlığından daha değerli hiç bir şey olamaz. Bu nedenle fitre ve zekâtlarınız, Ramazan bağışlarınız çocuklarımızın iyileşmeleri ve hayata sımsıkı sarılmaları için çok önemlidir.” diyoruz.

Ramazan’da Fitre ve Zekatlarınızı LÖSEV’e Verebilirsiniz!

Halk arasında fitre diye bilinen fıtır sadakası, fidye ve zekât bağışlarınızı da LÖSEV'e vererek yüzde 87’si asgari gelir düzeyinin altında, yüzde 11’inin ise hiçbir sosyal güvencesi olmayan LÖSEV’e kayıtlı yardıma muhtaç hastalara ulaştırılmasını sağlayabilirsiniz.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacını düşünerek bu Ramazan’da fitre ve fidye miktarını 19,00 TL olarak belirledi.

Zekât, kendilerine zekât verilmesi caiz olan kimselere doğrudan teslim edilebileceği gibi, LÖSEV gibi aracı kurumlar ile de ulaştırılabilir. Bir hayır kurumu veya sivil toplum kuruluşu, topladığı zekâtları Kur’an’da belirlenen yerlere/fakir ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorsa, bu kuruluşlara zekât emanet edilebilir.

LÖSEV, Ramazan’da topladığı fitre, zekat ve fidyeleri hasta ve ailelerine ulaştırmaktadır.

LÖSEV, Ramazan’da çocuklarımıza ve ailelerine ne tür hizmetler veriyor?

Ailelerimize Yardım Kolileri Gönderiyoruz

Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde 30.000 aşkın lösemi ve kanser hastası çocuk ve yetişkin hasta ile ailelerine içinde gıdadan giysiye, kırtasiyeden oyuncağa pek çok ihtiyaç malzemesi bulunan yardım kolileri gönderiyoruz.

Bağışçıların destekleriyle temin edilen kuru gıda ve yardım kolilerini, LÖSEV gönüllüleri ile birlikte ofislerimizde hazırlayarak ailelerin evlerine kadar ulaştırıyoruz.  

LÖSEV İyilikler Tırı Türkiye’yi Dolaşmaya ve Yardım Götürmeye Devam Ediyor

Yardım kolileri yüklü LÖSEV İyilikler Tırı, Türkiye’nin dört bir köşesini gezerek yardımlarını hastalarımıza ve ailelerine ulaştırıyor. Tüm ihtiyaçlarının yanı sıra bayramlıklarını dahi gönüllerince seçme imkânı bulan lösemili çocuklar kadar kardeşlerinin ve tüm ailenin de yüzü gülüyor. LÖSEV Yardım Tırında ailelerin gıdadan giysiye ayakkabıya, küçük ev aletlerinden oyuncak ve kırtasiye malzemesine kadar her türlü ihtiyacına cevap verecek ürün bulunuyor. İlinizde LÖSEV İyilikler Tırını gördüğünüz noktaya siz de bağışlarınızı iletebilir, lösemili bir çocuğa yardım elinizi uzatabilirsiniz.

Ailelerimizle Geleneksel LÖSEV İftar Yemeklerinde Buluşuyoruz

Uzun ve zor bir tedavi sürecinden geçen lösemili çocuklar ve ailelerine moral vermek, yalnız olmadıklarını hissettirmek için Türkiye’nin dört bir yanında iftar yemekleri düzenliyoruz. Paylaşma ve dayanışma ruhunu ailelerimizle birlikte yaşıyoruz.


 

Siz de Ramazan’da Lösemili Çocuklarımıza Koli Koli Mutluluk Hediye Edebilirsiniz

Ramazan ayı boyunca ailelerimize ilettiğimiz kolilerimizde kuru gıdadan et ve et ürünlerine kadar birçok çeşit bulunuyor. LÖSEV’e kayıtlı ailelere gönderilmek üzere “Ben de bir paket almak istiyorum” diyorsanız aşağıdaki seçeneklerden birini tercih edebilirsiniz.

  • Acil Yardım Paketi,

  • Orta Aile Paketi,

  • Büyük Aile Paketi,

  • Mutlu Aile Paketi,

  • Çok Sevinçli ve Zengin Büyük Aile Paketi,

Detaylı bilgiye https://www.losev.org.tr/ramazan sitesinden ulaşabilir, yardımlarınızı iletebilirsiniz.

2010-2017 yılları arasında çocuk yetişkin lösemili ve kanserli çocuklarımıza toplam 147.621.205,04 TL yardım ulaştırıldı.  

LÖSEV devlet desteği olmadan kamu yararına çalışan bir vakıf statüsündedir.

Sizler de mübarek Ramazan Ayında Türkiye’deki bütün banka şubelerinin bağış ekranlarından, ülkemizin her köşesindeki PTT şubelerinden, LÖSEV ofislerini arayarak ya da ziyaret ederek, , tüm faturalı hatlardan 3406’ya HAYAT yazıp bir SMS göndererek veya www.losev.org.tr internet sitesinden bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Çocuklarımıza birer umut olabilirsiniz. Mutluluk paylaştıkça artar!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.