“KUSURLU EŞ NAFAKAYI ÖDER”

Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu paydaşlığında “Nafaka Hukuku” konferansı düzenlendi.

“KUSURLU EŞ NAFAKAYI ÖDER”
16 Şubat 2019 Cumartesi 15:01

Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu paydaşlığında “Nafaka Hukuku” konferansı düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu konferansta, nafaka ile ilgili merak edilenler de cevaplandırıldı.

Taşbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, hukukçular ve vatandaşlar katıldı. Moderatörlüğünü Av. Ayşe Ünlüce’nin yaptığı konferansta, Av. Selin Nakıpoğlu ve Av. Mustafa Karadağ nafaka ile ilgili hukuki bilgilerini paylaştı. Açılış konuşmasını yapan Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Betül Duman, günümüzün sık sık tartışılan konuları arasında yer alan nafakayı, konunun uzmanları ile toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında tartışmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Kadın Meclisi Başkanı Sühendan Koparal ise esasında olması gereken kadın-erkek eşitliğini, olmasını ümit ettikleri eşitlik olarak ifade etmek zorunda olduklarını ifade ederek “Boşanmalarda ise en çok tartışılan ve yanlış anlaşılan nafaka nedir,  kime ödenir, nafaka hakkı kaldırılabilir mi gibi kafalarımızı karıştıran konulara değerli hukukçularımız açıklık getirecek.”dedi.

Açılış konuşmalarını ardından Av. Ayşe Ünlüce’nin moderatörlüğünde başlayan konferansta ilk olarak Av. Selin Nakıpoğlu söz aldı. Nafaka konusunu hukuki ve sosyolojik boyutları ile ele alan Nakıpoğlu “En çok ipucunu bize veriler veriyor. Ekonomik ihlallere de bakmalıyız. Toplumsal cinsiyete dayalı bütçeleme maalesef yok. Erkek için nafaka zorsa kadın için hayat eksi 5 daha zor.”dedi. Yasal düzenlemenin politik bir tercih olduğuna ve sistemin kadın yaşamını zorladığına dikkat çeken Av. Mustafa Karadağ ise “Nafakayı sadece erkekler öder diye bir şey yok. Yasa da eşler diyor. Evlilik de kim kusurluysa nafakayı öder. Ataerkil bir toplumuz ve bu sistemde kadının yerini çözemezseniz nafakayı tartışmanın anlamı yoktur. Kadın-erkek yaşamın adil olmasını istemeden nafaka vermek istemiyorum demeyin.”şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.