Kurt: Büyük sorunlar küçük hesaplarla çözülmez

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt İç İşleri Bakanlığının genelgesi ile ilgili olarak esgündem26’ya açıklamalarda bulundu. İç işleri Bakanlığının yayınladığı genelgenin geçilen sürecin kaldıramayacağı bir hareket olduğunu belirten Kurt, “Büyük bir sorun ile karşı karşıyayız, küçük hesaplarla bu sorunu çözemeyiz” dedi.

Kurt: Büyük sorunlar küçük hesaplarla çözülmez
31 Mart 2020 Salı 19:50

Belediyelerin bağış toplama haklarının olduğunu belirten Kurt, “Bizim yaptığımız iş bağış toplamak. Topladığımız bu bağışlar ile sosyal dayanışmayı artıracak işler yapmaya çalışıyoruz.. Eskiden beri yürürlükte olan bir durum söz konusu” dedi.

Vatandaşların hükümet tarafından yapılan yardım kampanyası sonrasında ciddi hayal kırıklığına uğradığını belirten Kurt, “ Dün bunu bir kere sosyal medyadan yaptığımız çağrı sonrasında hiçte CHP’li olmayan bir iş adamı gidip bizim hesaba beş bin lira yatırmış. Belediyeleri insanlar kendilerine daha yakın buluyor. Ayrıca daha fazla güvenilir buluyor. Tartışılması gereken kimin halka yardım sağladığı değil, yardımın nasıl daha fazla sağlanacağı olmalıdır. Vatandaş iktidara güvenmiyor. Sosyal medyadan bunları görmek mümkün. Türkiye’de deprem vergileri toplandı gitti, işsizlik fonu nerde bilmiyoruz. Sosyal medyada paylaşımlara bakınca kırılan güveni görebiliyoruz. İçişleri bakanlığının genelgesi belediyeler öne çıkmasın diye düşünmüş olabilir. Ancak büyük bir sorun ile karşı karşıyayız küçük hesaplarla bu sorunu çözemeyiz.Zaten belediyelerin bütün hesapları Sayıştay denetimine tabi. İstanbul belediyesine bir sürü insan bağış yapıyordur. Şartsız bir bağış yapılıyorsa bunu kabul etmek belediye başkanının yetkisindedir. Şartlıysa yani adam “ben belediyeye bağış yaptım. Bu para ile şu işi yap” diyorsa bunu kabul etmek meclisin görevidir. Bu iktidardan başka bir adım beklemek zaten zor ancak böyle süreçler CHP’li belediyeler öne çıkıyor hesabı yapılacak süreçler değil. Kamu bankasının belediye hesabına bloke koyması yanlıştır. Esas suç bloke koymaktır. Banka müdürü suç işler böyle bir şey yaparsa. Bizimde bazı kamu bankalarında hesabımız var. Eğer bu banklalar “sizin hesaplarınız bloke ettik” derse savcılığa suç duyurusunda bulunurum. Çünkü böyle bir hakları yok” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.