KURT: BİZİM PROGRAMLARIMIZ GERÇEKÇİDİR

Odunpazarı Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı ikinci oturumunda stratejik plan, yatırım ve performans programı görüşüldü.

KURT: BİZİM PROGRAMLARIMIZ GERÇEKÇİDİR
06 Eylül 2019 Cuma 17:54

Odunpazarı Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı ikinci oturumunda stratejik plan, yatırım ve performans programı görüşüldü. Stratejik plan, yatırım ve performans programının görüşülmesinden sonra söz alan AK Partili Meclis Üyesi Murat Özcan, "Engellemeye değil çalıştırmaya geldik" dedi.

Daha sonra söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin Stratejik Plan, Yatırım Programı ve Performans Programının hazırlanmasında emeği geçen Odunpazarı Belediyesi Personeline teşekkür etti. Konuşmasında sık sık AKP’li meclis üyelerine seslenen Başkan Kurt “Birlikte yapacağız” dedi. “Çalışmalarımıza ortak olan bütün hemşehrilerimize de teşekkür ediyorum. O eleştirileri ve önerileri dikkate alarak bir Eskişehir Odunpazarı tarifi yapmaya çalıştık. Önümüzdeki 5 yıl içinde Odunpazarı Belediyesi nasıl bir belediye olmalı? Odunpazarı Belediyesi hayaletlini 2020-2024 Stratejik Planı ile ortaya koydu. Biz katılımcı, demokrat, halktan yana, kendi ihtiyacını kendi karşılayan, üretebilen ve bunu yoksul kesimlerle paylaşabilen bir belediye olmak istiyoruz” diyen Başkan Kurt, geçmiş 5 yıl içerisinde yapmış oldukları uygulamaların da bunun kanıtı olduğuna dikkat çekti. Odunpazarı Halkının da bunu seçimlerde onayladığını ifade eden Başkan Kurt, “Yeni dönemde de şuna  bütün Odunpazarı ve Eskişehir’in emin olmasını isterim; her türlü olumsuzluğa rağmen tahminlerimizin yüzde 80’inin gerçekleşmesini sağlayacağız” dedi. Plan ve programları yaparken gerçekçi olduklarını söyleyen Başkan Kurt, 2020’de Odunpazarı Belediyesi’ni borçlarından kurtarmak için hamle yaptıklarını vurguladı. 5 yıldır israfı önleyen bir belediyecilik mantığı ile hareket ettiklerinin altını çizen Başkan Kurt, yeni dönemde de aynısını yapacaklarını kaydetti.

“KOSKOCA BİNA ÇÖKÜYOR DEVLETİN VALİSİ, KAYMAKAMI, BELEDİYE BAŞKANI, SAVCISI, HÂKİMİ SEYREDİYOR”

“Yapabileceğimiz işi yapmaya çalışıyoruz. Biz hedefi ölçülebilir koymalıyız. Yapabileceğimizi koymalıyız. Evet, taahhüdümüz vardır, 5 yıl içerisinde vizyon projelerimizi gerçekleştireceğiz” diyen Başkan Kurt, Odunpazarı Belediye Hizmet Binası’nın yan tarafında bulunan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne ait boş bina ve boşaltılan Devlet Hastanesine binalarına dair de açıklamalar yaptı. Bu binaların Odunpazarı Belediyesine verilmesine dair girişimlerde bulunduklarını hatırlatan Başkan Kurt, “Odunpazarı Belediyesi Hizmet Binasının yanında bulunan boş bina Eskişehir Osmangazi Üniversitesine tahsisli. Osmangazi Üniversitesi o binanın Milli Eğitim Bakanlığına ait olduğunu söylüyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmeye çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı bize o binayı 5 yıl önce devretseydi biz o binayı belki 3 milyon ile restore edip adam edecektik. Şimdi devretse 10 milyon lira harcayacağız. Bu aradaki 7 milyon milli servettir, yazık. Tüyü bitmemiş yetimin hakkıdır. Bu kampusun içinde öndeki binanın arkasında da bir bina var o da boş. Onu verin dedik, onu da vermediler. Devlet hastanesi boşaldı. Devlet Hastanesinin boşalan yerini verin dedik onu da vermediler. Milli servettir. Koskoca bina çöküyor, içindeki malzemeler çalınıyor ve devletin valisi, kaymakamı, belediye başkanı, savcısı, hakimi seyrediyor. Politikacıları da seyrediyor” diye konuştu.

KAZIM KURT’TAN İŞÇİLERE TEŞEKKÜR

Yeni dönemde tasarruf yapmaya devam edeceklerini belirten Başkan Kurt, az para ve adamla çok iş yapacaklarını dile getirdi. Şimdiye kadar az adamla çok iş yaptıklarını vurgulayan Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nde çalışan işçi ve memur sayısının kendi emsali belediyelerden en az 400-500 az olduğunu kaydetti. Başkan Kurt, “Daha az sayıda kaldıkları için daha çok çalışmak zorunda kalan işçi arkadaşlarım hepsine ayrı ayır teşekkür ediyorum. Odunpazarı halkının hizmetini aksatmadılar. Büyük bir sıkıntı yaşatmadılar, ama az sayıda işçi ile de bu işleri gerçekleştirdiler” dedi.

“100 KREŞİ AÇACAĞIZ”

Açmayı planladıkları kreşler hakkında konuşan Başkan Kurt, “100 kreş için sözümüz sözdür. 100 kreşi yapacağız. Kimse kreş projemizi küçümsemesin. Odunpazarı’nda 35 bin çocuğun kreşe ihtiyacı var. 100 tane kreş yaparsak 10 bin eder. 25 bin çocuğa kreş lazım. Bunu hükümet yetkililerine duyuruyorum. Bir 100 tane de onlar yapmalı. Biz bu işi kendimize görev edindik. Bu ay birini açıyoruz. Geri kaldı 99” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.