Krizin faturasını halk ödemeyecek!

Eskişehir Halkevi üyeleri üniversitelerde halkevi adına dağıtılan sahte bildirilere tepki göstermek amacıyla bir açıklama yaptı

Krizin faturasını halk ödemeyecek!
16 Ekim 2018 Salı 20:10

Açıklamayı Eskişehir Halkevi Başkanı Şahap Arpacı yaptı. Örgüte yönelik gözaltıları aktaran ve saldırıların nafile olduğunu dile getiren Arpacı, “Operasyonlar  ‘Krizin faturasını halk ödemeyecek.’ Diyerek sokaklarda, mahallelerde, kent meydanlarında; halkın kriz karşısındaki temel taleplerini gündemleştirdikleri, sermayeyi kurtarma planları yapan halk düşmanları karşısında mücadeleyi yükselttikleri bir anda gerçekleşmiştir.” diyerek şunları ekledi:  “Halkevleri’nin halkın içinde halkla birlikte var ettiği mücadeleyi durduramayanlar bir kez daha harekete geçmiştir.”

Arpacı barış ve kardeşlik isteyen gençlik örgütlerini hedef göstermek, ülkenin bu aydınlık yüzünü itibarsızlaştırmaya çalışıldığını vurgulayarak; “Başta Eskişehir Valiliği ve Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü olmak üzere olayın açıklığa kavuşması için şehrimizin demokratik kitle örgütleri ile birlikte bu saldırının takipçisi olacağız.” dedi.

Ekonomik krizi de gündemlerine alan Arpacı Halkevleri’nin taleplerini şöyle sıraladı: “Toplu işten çıkarmalar yasaklansın. Hak savunusunun, ifade, gösteri ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki tüm engeller kaldırılsın. Vergi adaletsizliğine son verilsin. Kar, rant, faize artan oranlı vergi uygulansın. Temel ihtiyaçları için ödediğimiz dolaylı vergiler kaldırılsın. Temel gıda maddelerinin ve ilaçların fiyatları denetlensin, zam yapılmasın. Elektrik, doğalgaz, ulaşım gibi temel hizmete yapılan zamlar geri alınsın. İşsizlik fonunun amacı dışında kullanımı yasaklansın, işsiz kalana istihdam yaratılana kadar asgari ücret verilsin. Küçük esnaf ve üreticinin borçları yapılandırılsın kendi geçimini sağlayacak kadar üreten köylünün banka borçları iptal edilsin.”

Halkevi üyeleri açıklamalarını bitirerek Eskişehir-Bilecik Tabipler Birliği’nin 7 gündür süren eylemlerine destek vermek amacıyla Eti Park’a geçtiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.