Köşe yazarları bugün ne yazdı? 20 Kasım köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 20 Kasım köşe yazıları...
20 Kasım 2018 Salı 10:13

AK Parti’nin aday çıkmazı…/ Murat Taşkın/ İstikbal

Sadece önümüzdeki seçimlere yönelik değil bu tespitimiz…
AK Parti Eskişehir’de “İşte bu!” diyebileceğiniz bir aday bulup çıkartmakta her seçim zorlanıyor…
Partinin mevcut oyları Eskişehir’de Büyükşehir ve iki merkez ilçeyi kazanmaya yetmiyor…
AK Parti’nin seçimleri kazanabilmesi için, sol ve diğer parti seçmeninden oy alması gerekiyor…
Diğer partilerden oy alabilmenin tek yolu, bu oyları alabilecek özelliklere sahip bir aday ortaya çıkartmak…
AK Parti içinde, AK Partililiği tescillenmiş böyle özelliklere sahip bir aday olmadığı için, her seçim öncesi adaylarını mecburen parti dışından belirliyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

AK Parti'nin temayül yoklamasından kimler çıktı?/ Hakkı Sağlam/ Sakarya

AK Parti temayül yoklaması yaptı. Yoklama ilk defa dijital olarak yapıldı. Verilen oylar anında genel merkeze ulaştı...

Temayül yoklamasına 58 belediye başkan aday adayı katılmış. 1718 kişi oy kullanmış. Aday adayları önce kendi ismini yazmış. En fazla üç isim yazılmış. Yoklamada aday adayı olmayan kişilerin de isimleri yazılmış. Hatta aday olmayan isimler daha çok oy almış...

Kim mi onlar? Alınan duyumlara göre Büyükşehir Belediyesi adaylığı için en çok Nabi Avcı, Burhan Sakallı ve Halil Ünal isimleri yazılmış. En çok oy Nabi Avcı'ya çıkmış...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

TOBB yasası ve ETO…/ Kemal Aydoğmuş/ Sonhaber

AK Parti, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu'nda değişiklik için Meclis'e teklif verdi. Teklife göre birlik başkanları, birlik yönetim kurulu üyeleriyle oda ve borsa yönetim kurulu başkan ve üyeleri genel ya da yerel seçimlerde aday olup listeye giremez ya da seçilemezse eski görevlerine geri dönebilecekler.
Yaklaşık bir hafta önce verilen kanun teklifinin akıbeti henüz belli değil…
Geri çekilir mi çekilmez mi, kabul edilir mi edilmez mi?
Zira,
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, böyle bir düzenlemeye kesinlikle karşı olduğunu, oda, borsa ve birlik başkan ve yöneticilerinin siyasetle birlikte anılmaması gerektiğini belirtiyor…
Gelelim kanun düzenlemesinin Eskişehir’le ilgisine…

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Mehmet Ali’nin M’si /Cihan Yıldırım/ Anadolu

CHP’nin merkezdeki belediye başkan adayları belli oldu. CHP, 2014 seçiminde oluşan ‘takımı’ bozmadı. CHP’nin rakibi AK Parti’de ise aday belirleme süreci ‘ilginç’ bir şekilde ilerliyor.
Başvuru süresi müracaatın az olması nedeniyle uzatıldı. Ona rağmen yine de istenilen ‘hava’ esmedi. Koskoca İktidar Partisi’nde üç belediye için talipli olanların sayısı üçü beşi geçmedi.
Bunun nedenleri var kuşkusuz...
CHP’nin adaylarının ‘güçlü’ olması bana göre nedenler sıralamasında son sırada yer alır.
Örneğin parti içi karışıklığın daha etkili olduğunu düşünüyorum. İl Başkanı Zihni Çalışkan ‘zirveye çıkacağız’ derken parti içi karışıklığı kast etmiş olabilir mi? Çünkü o alanda zirve yaşanıyor. AK Parti, Odunpazarı’nda ‘aday belli olmasına rağmen’ macera arayacak gibi duruyor. Volkan Doğan dışında bir seçenek partiyi sıkıntıya sokabilir. Ama fakat lakin denecek süreç çoktan geçti. Doğan ile Odunpazarı’nın ‘nikâhı’ çoktan kıyıldı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

AK Partililer çalışmaya başlamalı /Kerem Akyıl/ Yenigün

Yerel seçim sürecinin başlamasıyla birlikte partilerde hareketlilik yaşanmaya başladı. CHP adaylarını belirledi. MHP’de adaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Aldığımız duyumlar MHP’nin kuvvetli adaylarla yola çıkacağı. Yani MHP’liler seçimlere asılacaklar gibi gözüküyor. İYİ Parti’nin nasıl bir tutum takınacağı ise muamma.
Bir diğer belirsizlik de AK Parti’de yaşanıyor. AK Partililer aday belirleme sürecinde hızlı hareket etmiyor. Yanlış anlamayın; ince eleyip sık dokudukları için değil, birbirleri arasında kavga ettikleri için…
Fakat AK Parti’de bir isim var ki, kolları sıvamış durumda. Emine Nur Günay kırsal ilçeleri arşınlıyor ve partisi için çalışıyor. Profesör Günay son olarak Beylikova’ya gitmiş ve bir dizi temaslarda bulunmuş. Ayrıca Batman’da şehadet şerbetini içen Uzman Çavuş Neşet Gök’ün ailesini de ziyaret etme fırsatı yakalamış.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.