Köşe yazarları bugün ne yazdı? 2 Ocak köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 2 Ocak köşe yazıları...
02 Ocak 2019 Çarşamba 09:57

O zaman iktidar olacaksın kardeş!/ Murat Taşkın/ İstikbal

Eskişehir’deki AK Parti aktörleri yıllardır büyükşehir belediyesinin uygulamalarından ve Büyükerşen’den yakınır. Aynı AK parti aktörleri yine yıllardır Tepebaşı Belediyesi uygulamalarını eleştirip, Ahmet Ataç’tan yakınır. Yeni olması nedeniyle şu son 4-4,5 yıldır Odunpazarı Belediyesi uygulamalarından ve Kazım Kurt’tan yakınır AK parti’nin Eskişehir’deki temsilcileri. Öte yandan…Eskişehir’deki CHP belediye başkanları AK Parti iktidarından yakınır. İktidarın çoğu hizmeti engellediğini söyler. İktidarda olan partinin CHP’li belediyelere adil davranmadığını, kendinden olmayan tüm belediyelere ayrımcılık yaptığını söyler. Her iki taraf da haklı aslındaAncak…Haklı olmak yetmiyor. Güçlü olmadıktan sonra sizin haklılığınız kimseyi çok da ilgilendirmiyor. Yapılacak olan şey iktidar olmaktır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

ES-ES Kongresi öncesi son 30 yıl/ Ali Baş/ Anadolu

Eskişehirspor, Türkiye’de hangi futbolsevere sorsanız “sizin yeriniz süper lig” der…

Gerçekten bizim yerimiz süper lig mi?

Taraftarımızın potansiyeline bakarsanız, Süper Lig…

Ama, şehrin yönetici aktörlerine bakarsanız, yerimiz Süper Lig değil! Tarihimizle övünüyoruz. Kuruluş yılları ve sonrası ne güzel! Ama Süper Ligde oynamadığımız sezonları yok sayıyoruz…

Son 30 yıla bir göz atalım…

1988-1989 sezonunda ligde 19 takım vardı. 4 takım küme düşecekti. Ligi 16. Sırada bitirdik ve Averajla Altay ligde kalırken biz küme düştük!

Sonrası Süper Lig’den uzak geçen yıllar başladı…

Tam 6 sezon Süper Lig’de yoktuk! 95-96 sezonunda Süper Lig’e yeniden çıktık. Çıktığımız gibi de indik…

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

‘Yepyeni şehir yapan adam’ /Ayhan Aydıner/ Sonhaber

Kitapsevelere Müjdat Gezen’in geçtiğimiz yıl çıkardığı son kitabı olan ‘Tanıdıklarım’ı okumasını tavsiye ediyorum. Kitapta Müjdat Gezen tanıdığı ve anılarının olduğu Türkiye’nin önde gelen isimlerine lakap başlıklar vererek, onları anlatıyor. Gezen, kitabında Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e de yer vermiş. Büyükerşen’i anlatan yazısına ‘Sanatçı’ başlığını verdi. Kitapta Büyükerşen dışında şu isimlere de yer verildi; “Atatürk, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer, Erdal İnönü, Yaşar Nuri Öztürk, Halit Kıvanç, Fatma Girik, İlker Başbuğ, Kandemir Konduk, Levent Kırca, Müzeyyen Senar, Mustafa Alabora, Oğuz Aral, Özden İnönü Türker, Sadık Şendil, Savaş Dincel, Tarık Akan, Türkan Şoray, Türker İnanoğlu, Uğur Dündar, Yıldız Kenter, Zeki Alasya, Yılmaz Özdil ve Zülfi Livaneli.” Gezen, ‘Sanatçı’ başlığı ile Yılmaz Hoca’yı anlatan yazısını siz okurlarım için aynen yayınlıyorum;

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

****

Sakallı'ya saldıranlar hata yapıyor/Kerem Akyıl/ Yenigün

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı'nın çektirdiği bu fotoğraf, sosyal medyada uzun süre tartışıldı. Öncelikle çok güzel bir fotoğraf olduğunu belirteyim. Gerçi gençliğimde, muhabirlik yaptığım dönemde bir kaç kez deklanşöre basmıştım. Ama fotoğraftan anladığımı söyleyemem.
Öte yandan Sayın Sakallı'nın kuşların arasındaki bu fotoğrafının güzelliğini takdir etmek için de, Ara Güler olmaya gerek yok.
Her neyse... Biz konumuza dönelim. Kimileri fotoğrafı CHP'nin kesin zaferi olarak yorumlamış. Hatta Hamamyolu'nu çok eleştiren Volkan Doğan'a atılmış bir taş olarak yorumlayanlar bile çıkmış. Kimileri de bu fotoğraftan dolayı Sakallı'ya çok kızmış. Kızanların özellikle AK Parti cenahından olduklarını söyleyeyim. Sayın Kazım Kurt'un yaptırdığı Hamamyolu Parkında böyle bir fotoğraf çekilmesinin doğdu olmadığını savunmuşlar. Gerçekten de AK Parti tarafından yapılan bir takım talihsiz açıklamalar, son zamanlarda biraz sıklaştı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

“Cumhur İttifakı” ete kemiğe 3 ile büründü! /Özdemir Uçak/ Şehir

AK Parti ve MHP’nin 31 Mart Yerel Seçimlerindeki Cumhur İttifakı’nın kapsamını artık rahatlıkla görebiliyoruz. Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da 3 ilçeyi MHP’ye bıraktıklarını açıklamıştı. Dün de aynısı Ankara için yapıldı… Yani yine 3 formülü. Tam bu arada MHP 31 Mart 2019 seçimlerde belediye başkanlığına aday göstereceği bazı isimleri açıkladı. Adaylar arasında 14 il, 3 büyükşehir, 190 ilçe ve 194 belde belediyesi 402 adayı var. Ama Eskişehir yok. Daha önce de yazmıştım. “Eskişehir için Cumhur İttifakı kesinleşmişti.” Hatta adaylar da netleşmeye başladı. O yüzden AK Parti ve MHP’den ortak açıklamalar gelecek. Kulislerdeki son bilgilere göre, “AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı’ya destek verecek olan MHP’ye tıpkı İstanbul ve Ankara’da olduğu gibi 3 ilçede AK Parti’nin adayı olmayacak.” O ilçeler “Çifteler, Mahmudiye ve Mihalıççık” deniyor. Merkez Odunpazarı ve Tepebaşı’nda seçim sonuçlarına bakıldığında Genel Merkezlerin, “Hangi parti o bölgede öndeyse o aday çıkarsın” ilkesi gereği merkez 2 ilçedeki oy farkı sebebiyle buralar AK Parti adaylarına bırakılacak. Yani Odunpazarı ve Tepebaşı şu aşamada kesin olarak AK Parti’de görünüyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.