Köşe yazarları bugün ne yazdı? 19 Aralık köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 19 Aralık köşe yazıları...
19 Aralık 2018 Çarşamba 09:58

Halbuki ikisi de AK Partili…/ Murat Taşkın/İstikbal

İzmir’de otoparklar ile ilgili bir konu gündemde.
Büyükşehir Belediyesi “park et, ringle devam et” sloganı ile yeni bir uygulama başlatıyor.
Uygulamaya ilk hafta sadece 38 araç abone oluyor.
Büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu 0-4 saat arası 4 lira olan uygulamaya yönelik “Bu rakam çok yetersiz” açıklaması yapmasına rağmen abone rakamında herhangi bir artış olmuyor.
Bunun üzerine Büyükşehir Belediye meclisinde AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’dan flaş bir öneri geliyor.
AK Parti grubunun önerisi şöyle “ Eskişehir büyükşehir belediyesinin kent genelinde uyguladığı ve ilk bir saat için ücret almadığı uygulamanın aynısını İzmir’de de uygulayalım”
AK Parti Grup başkanvekili Bilal Doğan’ın yazılı olarak verdiği ve “Eskişehir’deki gibi yapalım” dediği yazılı önergesine İzmir’deki meslek odalarından da tam destek geliyor…
Bu iş böyledir işte!

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Ne olacak bu CHP’nin hali/Cihan Yıldırım/ Anadolu

Seçime yaklaşık üç ay kaldı. Son günlerde iddialı iki parti olan AK Parti ve CHP’ye bakıyorum. Bakıyorum ve şöyle diyorum...
Adaylarını kavgasız gürültüsüz belirleyen CHP’nin tadı tuzu kalmadı.
Kimse kimseye laf sokmuyor, açıktan ya da gizliden mücadele etmiyor
CHP örgütünü de ‘sessizce’ yeniledi
Genel olarak kabul gören İl Yönetimi de adaylara uyum sağladı
Abdülkadir Adar ve ekibi CHP’ye ciddi bir ivme kazandırdı
Büyükerşen, Kurt ve Ataç... Üç başkan/ aday son düzlükte adeta Voltran’ı oluşturdu
CHP’de sorun görünmüyor. Kimse sesini yükseltmiyor, stres yerini neşe ve özgüvene bırakmış durumda
CHP bu haliyle huzurevini andırıyor! CHP şu günlerde 1960’larda çekilen belgesel tadında... İzleyenler için sıkıcı yani... CHP Türk Sanat Müziği tadında... CHP çok kanallı ortamda TRT’ye döndü
CHP yerel seçime giden partiden daha çok geziye giden ‘emekli öğretmenler’ topluluğu gibi...
CHP böyle... Peki, rakibi AK Parti nasıl?

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Yunus Emre Devlet’te neler oluyor? /Ayhan Aydıner/ Sonhaber

Yunus Emre Devlet Hastanesinde tuhaf işler oluyor. Nasıl oluyor da bir hastane yeni yapılan binasına 6 aydır taşınamıyor?
2016’nın sonunda ‘taşınıyoruz’ yazılı kocaman bir afiş vardı. Bu afişe ne oldu? 12 Haziran’da ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelecek’ diye 5 Haziran’da eski binadan yeni yapıya ‘sembolik birkaç birim’ taşındı. Hazır olmayan bir hastaneye taşındı da ne oldu? Biz söyleyelim ne olduğunu. Altı aydır ‘her iki hastanede elektrik, doğalgaz harcanıyor’, temizlik malzemesi, yıpranma, elemanların etkin kullanılamaması da var. Yani yok yok. İyi de şimdi bu hal ne? Geçtiğimiz Cuma günü (14 Aralık 2018) en son eski hastanede kalan ‘cerrahi birimlerini taşıyalım’ demişler. 6 ayda 24 hafta var. Allah aşkına her hafta bir üniteyi de mi taşıyamadınız? Son taşınma yüzünden bu hafta yapılması planlanan ‘yüzlerce hastanın ameliyatları iptal’ olmuş. Bana ameliyat için çevre illerden gelen hastaların yoğun şikayetleri ulaştı. Bu bir‘rezalet ve skandaldır.’ İl Sağlık Müdürlüğünün planlama görevi nerede? Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca bu duruma ‘acilen el atmalı ve sorumlular hakkında inceleme’ başlatmalıdır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Anketlerden o isim çıkıyor/Kerem Akyıl/ Yenigün

Bütün seçimlerden önce bir anketler savaşı başlar. Bundan 30 sene önce, ilk anket şirketleri ortaya çıktığı zaman işler daha eylenceliydi. Mesela "Muhafazakar Komünist Türkçü Parti" diye bir parti mi kuruldu? Anketlerde en önde giderdi. Partinin kurucu başkanı Sayın Rükneddin Tıstıs basının karşısına geçer, yüzde 80 oya oy demeyeceklerini gururla söylerdi. Boyun damarlarının şişirir, elindeki grafikleri sinirle sallayarak, kesin zaferini ilan ederdi.
"O günler geride kaldı" diyemiyoruz ne mutlu ki...
Mutluyuz çünkü eylencemiz kesilmedi.
Mesela birileri ortaya çıkıp, "Yılmaz Büyükerşen anketlerde perişan olduğunu biliyor. O yüzden Tapınak Şovalyelerini cepten aramış. Hatta ucuz olsun diye WhatsApp'tan mesaj çekmiş. Onlar evvela istavroz çıkarıp ve akabinde KGB'yi arayıp Devlet Bahçeli'yi ikna etmiş. Kolombiya Mafyası da Kuzey Korelilerle anlaşınca, AK Partiyi engellemek için yeni bir aday çıkartmışlar" diyebiliyorlar.
Ve ya "Odunpazarında benim adayım var ya... Yüzde 70 oy alıyormuş. Bak yeminle söylüyorum" diyebiliyorlar.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

“Çok manidar” gelen bir saf tutma /Vedat Celal Alp/ Şehir

17 Aralık 2018 tarihinde bazı internet gazetelerinde yayınlanan bir haber…

“11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aralarında eski bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu bir ekiple yeni parti kurma hazırlığında olduğu ve dört ay içerisinde çeşitli partilerden ayrılacak veya ayrılmaya ikna edilecek 55 milletvekiline liderlik yapacağı iddia edildi.

AK Parti’nin kurucu kadrosunda yer alan Gül, birkaç gün önce de eski Bakan Ömer Dinçer’in babasının cenazesine katılmıştı. Cenaze namazı sırasında mevcut AK Parti yönetimi ile mesafeli olan isimlerin 11’nci Cumhurbaşkanı’nın etrafında toplanıp onunla birlikte saf tuttuğu; mevcut AK Parti yönetiminden Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Elvan ile eski bakanlardan İsmet Yılmaz ve Nihat Ergün’ün ise Gül ve çevresindekilerden uzakta, yan yana durduğu görülmüştü.”

Haber metni böyle…

Ortaya atılan iddianın doğruluk derecesini bilemiyoruz.

“11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül parti kurmaya hazırlanıyor” iddiası ilk kez ortaya atılmış değil…

Benzeri iddialar daha önce de ortaya atıldı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

'Omurgasız' demek doğru değil/Hakkı Sağlam/ Sakarya

AK Parti'nin kurucu üyelerinden Osman Yüksel'in MHP'ye geçmesi bazı AK Partilileri kızdırmış. AK Parti İl Başkanı Yardımcısı Orhan Durmuş, Osman Yüksel'i 'Omurgasız olmakla' suçlamış...

Bizce bu AK Partililer doğru yapmıyorlar. MHP yarın bir gün Osman Yüksel'i Odunpazarı'na aday gösterirse, AK Parti Genel Merkezi de 'Biz Odunpazarı'ndan aday çıkarmayacağız, MHP'nin adayını destekleyeceğiz' derse, bu AK Partililer ne diyecekler?

'Omurgasız' ilan ettikleri kişiyi nasıl destekleyecekler?O'nunla birlikte nasıl yan yana yürüyecekler?

Bizce şimdilik biraz durun ve susun!

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.