Köşe yazarları bugün ne yazdı? 18 Ekim köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 18 Ekim köşe yazıları...
18 Ekim 2018 Perşembe 09:51

AK Parti cenahında neler olup bitiyor?/ Murat Taşkın/ İstikbal

Odunpazarı aday adayı olmasına kesin gözle bakılan Volkan Doğan oluşturduğu seçim çalışma ofisinde adaylığına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Volkan Doğan ile ilgili dikkat çeken konu, bir süredir CHP’li Odunpazarı Belediyesi ve belediye başkanı Kazım Kurt ile ilgili hiçbir eleştiride bulunmuyor oluşu. Söylenenlere bakılırsa Volkan Doğan taktiksel olarak bu eleştirileri kesmiş. Amaç ise, yapacağı eleştirilerin, Kazım Kurt’a geçtiğimiz seçimde verilen fakat bugün için gevşediğine inandığı desteğin yeniden Kurt’un arkasında tekâmül etmemesi içinmiş.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

***********

AK Parti neden kaybediyor?/Hakkı Sağlam/ Sakarya

Ünlü iş adamına 'Başarınızın sırrı nedir?' diye sormuşlar. Adam 'Doğru kararlar vermek' demiş... Bu kez adama 'Nasıl oluyor da hep doğru kararlar veriyorsunuz?' diye sormuşlar. Adam 'Tecrübe sayesinde' demiş... 'İyi de bu tecrübe nasıl oluyor?' diye sorduklarında ise adam gülerek 'Yalnış kararlar vererek' demiş...

AK Parti Eskişehir'de yerel seçimlerde dört dönemdir kaybetti. Neden? Yalnış kararlar verildi, yanlış stratejiler üretildi...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

***********

Gölet İyi Parti’nin adayı olmaz/ Ayhan Aydıner/ Sonhaber

AS Roma takımının efsanesi Frencesco Totti "Bir gecede 6 kızla dışarı çıktım. Hepsini birbirleriyle aldattım ama Roma'yı asla aldatmadım"demişti. Totti bu sözleriyle hayatta en bağlı olduğu ve asla aldatamayacağı şeyin AS Roma takımı olduğunu vurguladı.
Totti için AS Roma neyse Erman Gölet için CHP’de odur. 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kendisine DSP’den Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı teklif etmişti. Gölet; “Ben CHP’liyim. CHP’den başka bir partiden aday olmam” diyerek bu teklifi kabul etmemişti. DSP Gölet’i ‘ikna etme çalışmalarının uzaması’ nedeniyle Odunpazarı Belediye Başkan adayını (Jale Nur Süllü) geç çıkarmıştı. Gölet CHP’nin adayı olarak seçime girmişti. AK Parti’nin adayı mevcut Belediye Başkanı Burhan Sakallı ‘75 bin 421 oyla tekrar başkanlığa’ seçildi. DSP adayı Süllü‘66 bin 982 oy’ aldı. CHP’nin adayı Gölet ‘39 bin 481 oy alarak, seçimin kaderini’ etkiledi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

**********

Celalettin Kesikbaş ne dedi?/ Arif Anbar/ Anadolu

Son günlerde, hem AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına adı geçen hem de iki yeni OSB fikrini öne sürerek Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç’ın hedefine yerleşen Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş’ı, ES TV ekranlarına konuk olarak aldık.
Akıllarda soru işareti olan birçok konuda açıklamalarda bulunan Kesikbaş’ın ifadelerini, detaylı bir biçimde gazetemizde okuyacaksınız. Ancak ben, Kesikbaş’ın, özellikle OSB tartışmalarına ilişkin ifadelerini siz değerli okurlarımıza aktarmak istiyorum.

Başlayalım…
Celalettin Kesikbaş programın bir bölümünde, “yeni nesil OSB-ihtisas OSB’sibutik OSB” derken neyi kastettiğini anlattı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

************

İşte Eskişehir halkının gücü /Kerem Akyıl/ Yenigün

Cumhurbaşkanlığı tarafından 3 Ağustos'ta açıklanan '100 Günlük İcraat Programı'na göre 3 Kasım'a kadar ihalesi yapılması öngörülen Alpu Termik Santrali ve Kömür İşletmesi'nin ihalesi 5’inci kez ertelendi. İhale 7 Şubat 2019 tarihinde yapılacak.
Tabii Sayın Cumhurbaşkanımızın 100 günlük icraat programından kaç hedefin tutturulduğunu ayrı bir yazıda değerlendirelim. Çünkü bugün komik bir yazı yazmak istemiyorum. Ciddi bir yazı kaleme almak niyetindeyim.
Türkiye’nin pek çok yerinde ÇED raporları hiçe sayılarak termik santraller açıldı. Ya da birtakım katakullilerle ‘uygun görülen’ ÇED raporları imzalatıldı. Son olarak Ayvalık’ta denizin içinden demir madeni işletilmesi uygun görülmüş. Turizme ne olacak, balıklarımıza ne olacak ayrı bir mesele.
Ancak bu durum Eskişehir’de pek işe yaramadı. Eskişehir halkı Alpu Ovası’nın ve çocuklarının geleceğini savundu.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

**************

MHP “projeleri” öne aldı adayların eli dolu olacak! /Özdemir Uçak/ Şehir

Her ne kadar AK Parti ve MHP arasında Genel Başkanlar düzeyinde “seçim ittifakı” görüşülse de “yerel seçimde bu iş nasıl olacak?” şu an kestirmek zor. O yüzden MHP Eskişehir Teşkilatı da seçime kendi adaylarıyla girecekmiş gibi hazırlanıyor. Bunun da alt yapısını, “Acaba hangi ismi bulsak?” diyerek yola çıkmadılar. İl Başkanı İsmail Candemir Başkanlığı’nda Yerel Yönetimler Seçim ve Proje Komisyonu kuruldu. Bu komisyonda kentte birçok görevde bulunmuş isimler var. Mesela Kent Konseyi’ndeki çalışmaları ile Fatımatüzzehra Kıraç, Türk Yerel Hizmet Sen eski Şube Başkanı Murat Erdoğan, Ülkü Ocakları Başkanı Yumrukaya, iş adamları, İl genel meclisi üyeliği yapmış kişiler, STK’larda görev alan isimler, sanayi, ticaret ve esnaf kesiminin içinde yer alan partililer de yer alıyor. Yani bir “proje ofisi” mantığı ile çalışacak.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.