Köşe yazarları bugün ne yazdı? 15 Kasım köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 15 Kasım köşe yazıları...
15 Kasım 2018 Perşembe 09:27

Şehrin ve partilerinin sırtından bir düşseler artık!/ Murat Taşkın/ İstikbal

Milletvekilliğini kafasına koyan, hiçbir seçimi sektirmeyen, her defasında aday adayı olan isimleri anlıyoruz.

Adam ne de olsa kararlı.

Kendini bu hedefe adamış.

Her ne kadar zaman zaman alay konusu olsa da “Ben bu uğurda ölürüm” diyebiliyor.

Belediye Başkanlığını gözüne kestiren, beş yılda bir yapılan seçimlerin hiçbirini “Es” geçmeyen.

Kısacası “Ölürüm de vazgeçmem” diyerek her mahalli seçimler öncesinde aday adayı olanları da samimi söyleyelim çok iyi anlıyoruz.

Ancak…

Öyle isimler var ki, “milletvekilliği olmadı, Belediye başkanı adayı olayım” ya da “Belediye Başkanlığı olmadı meclis üyeliği için uğraşayım” veyahut “Meclis üyesi de olamadık, mahalle muhtarlığına müracaat edeyim” diye düşünüp, bunu hayata geçirenleri katiyen anlamış değiliz.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Bir saat telefona bakamadım / Cihan Yıldırım/ Anadolu

Nisan ayında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Kemal Şenocak’ın düzenlediği basın toplantısına katıldım. Bir süre önce kendisini ziyaret etmiştik. Yazımın başlığı “Kemal Hoca nefes aldırdı” şeklindeydi. Duymaya bile hasret kaldığımız ‘kavramları’ ifade etmesi nedeniyle böyle bir başlık, o yönde bir yazı yazmıştım.
Bunu biraz ‘abartılı’ bulan meslektaşlarım dünkü buluşmada ‘ne demek’ istediğimi anladı.
Kemal Hoca, konuşmasına basının önemini anlatarak başladı. Uzun süredir hırpalanan, aşağılanan mesleğimiz hakkında söyledikleri duygulanmamıza neden oldu. Burada izninizle ‘biraz şımararak’ Hoca’nın dediklerini aynen aktarmak istiyorum:
“Demokratik toplumlar bugün ulaştığı çizgiyi farklı düşüncelerin özgürce tartışılmasına ve bu tartışma sonrasında oluşan konsensüse borçludur. Basın çağdaş toplum, demokratik toplum, özgürlükçü toplumun ayrılmaz bir parçasıdır. Basın toplumun gelişmesinde büyük rolü olan demokratik bir kurumdur.”

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Mevcutlarla devam sıra diğer ilçelerde…/ Kemal Aydoğmuş/ Sonhaber

Dün bu satırların yazılmasından birkaç saat önce,
CHP Parti Meclisi toplantısında 150 il ve ilçenin başkan adaylarının isimleri daha belli oldu…
CHP Parti Meclisi,
Eskişehir’de Tepebaşı, Odunpazarı, Han ve Mahmudiye’de mevcut belediye başkan adaylarıyla devam etme kararı aldı…
Yani,
Tepebaşı’nda Ahmet Ataç,
Odunpazarı’nda Kazım Kurt,
Han’da Erdal Şanlı,
Mahmudiye’de İshak Gündoğan…
Büyükşehirlerde ise,
Balıkesir adayı dışında hiçbir aday açıklanmadı…
Dolayısıyla,
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı halen CHP PM tarafından resmi olarak açıklanmış değil…
Böylelikle Eskişehir’de 10 kırsal ilçenin yanı sıra büyükşehrin açıklanmasını bir süre daha bekleyeceğiz demek ki…

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Eskişehir termik santralini Çinliler yapar mı? / Deniz Çağlar Fırat/ Yenigün

Önceki gün Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu (ESÇEP), Tepebaşı’na yapılması planlanan kömürlü termik santral hakkında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Toplantıda termik santrale karşı açıklamalar yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in açıklaması ayrıca önemliydi. Büyükerşen;
Gördüğümüz kadarıyla ihaleye çıkarıyorlar, bir an önce oldubittiye getirmek için. Fakat ihaleler erteleniyor. Sakın bu bizleri yanıltmasın. Bir habere göre de Çinliler talipmiş termik santrali yapmaya. Ancak şart olarak da ihale yapılmamasını istemişler.Onun için mücadeleye devam edeceğiz. Bir başladı mı bu iş sonu gelmez” dedi.  

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

CHP’de 2014 kadrosuna onay: 5 Başkan yeniden Başkan adayı /Özdemir Uçak/ Şehir

CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eskişehir’e gelerek tüm kamuoyu önünde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i yeniden aday ilan edip, “Hocam Eskişehir sana emanet” demişti. Hoca 31 Mart 2019 seçimleri öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Özellikle belediye meclisleri ve kırsal ilçelerde atılım yapılmasını istiyor. Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK il, ilçe ve belde belediyesi adaylarını Parti Meclisi’ne sunmak üzere belirledi. MYK Eskişehir’de, “2014 seçimlerinde CHP’den belediye başkanı seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı belediye başkan aday olarak belirledi. Bu isimlerin adaylıkları PM'de onaylandıktan sonra kesinlik kazanacak.” Yazımı verdiğim saatte 150 ilçe belediye başkan adayının açıklanacağı Parti Meclisi toplantısı devam ediyordu. Ancak tam bu arada Yılmaz Hoca, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan ve Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı'nın tekrar aday olacağını belirterek, “Bu iş tamam" dedi. Yani 2014 kadrosu aynen korundu…

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Bu işte bir terslik var / Hakkı Sağlam/ Sakarya

Bir kaç gün önce bu köşede yayınlanan 'Yol restoran için mi kapandı?' başlıklı yazımızda Bahçelievler Mahallesi Plevne Sokağın çevreyoluna çıkan kısmının kapanmasını eleştirmiştik. Bir okurumuz da gönderdiği e-mail de 'O sokağın çıkışı, orada bulunan bir restoran istediği için kapandı' iddiasında bulunmuştu...

Restoranın sahibi Mustafa Birsen aradı. Böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirten Birsen 'Tam tersi o sokağın açılması için mahalle muhtarıyla birlikte çalışma yaptık, imza topladık' dedi...

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Sülbiye Bilen'i aradık. Sülbiye Hanım ' Bir vatandaş Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER'e şikayetçi olmuş. Bunun üzerine karayolları orayı kapatmış. Karayolları ile yaptığımız görüşmede bize 'Siz Büyükşehir Belediyesi'ne bir yazı yazın, görüş alın. Olumlu görüş çıkarsa, biz de değerlendiririz' dedi. Bunun üzerine imza topladık, Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı'na yazı yazdık. Ancak bize olumsuz yanıt verildi. Bu çalışmalarımızda Mustafa Bey de bize destek verdi' dedi...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.