Köşe yazarları bugün ne yazdı? 13 Eylül köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 13 Eylül köşe yazıları...
13 Eylül 2018 Perşembe 10:42

AK Parti’de birşeyler oluyor…/Murat Taşkın/ İstikbal

AK Parti’de, milletvekillerinin birbirleriyle anlaşamadığını bilmeyen yok…

Hatta…

Milletvekillerinin birbirlerine karşı güç gösterisinde bulunduğuna tanık olmayan yok.

Dahası…

Geçtiğimiz bayramlaşmada milletvekilleri arasında yaşanan konuşma sırası yüzünden çıkan polemikten haberdar olmayan yok…

Kısacası…

Milletvekilleri arasında var olan bu durum artık saklanıp gizlenmeyecek, “Yok öyle şey” denilerek geçiştirilemeyecek, “siyasette olur böyle şeyler” demekle üzeri örtülemeyecek bir hal almış durumda.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

-------------

Mercan’dan önemli girişim/Cihan Yıldırım/ Anadolu

Eskişehir, 22 Eylül’de önemli konukları olacak. Japon uçak sanayi şirketlerinin üst düzey yöneticileri kentimizde bu alanda faaliyet gösteren firmalarla buluşacak. Tokyo Büyükelçimiz Murat Mercan’ın girişimiyle gerçekleşecek etkinlik sanayimiz ve kentimiz çok önemli işbirliklerine kapı açabilir. Japonlar Türkiye ziyaretinde sadece Ankara ve Eskişehir’e gidecek.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

---------------


‘Kapalı Pazar’dan çıkacak 50 yıl sonra gerçek olacak!/ Özdemir Uçak/ Şehir

Eskişehir’in yarım asrı deviren fuarcılık hayali gerçek oluyor. Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’in büyük çabası ile hayata geçen Fuar ve Kongre Merkezi kapılarını 20 Eylül’de açıyor. Üstelik bu açılışın bir özelliği daha var. Uluslararası Tarım Fuarı "FarmBoss Eskişehir" 7 yıldır Çamlıca Kapalı Pazarı’nda yapılıyordu. O zaman sıkça, “Yahu yakışıyor mu Eskişehir’e? Hala pazaryerinde fuar yapıyoruz” eleştirisi çok yapmıştık. “ETO’nun 125 yıllık geçmişinin en büyük yatırımı olan Fuar Kongre Merkezi ve Hizmet Binası Projesi Güler’in sadece 16 bin 500 Ticaret Odası üyesine değil 830 bin nüfuslu Eskişehir’e hediyesidir.” Projenin şantiyesinden çıkmadı. Bizzat takip etti, meclis toplantılarını orada yaptı, kente projeyi anlattı ve nihayetinde artık bir rüya gerçek olmak üzere…

Yazının devamını okumak için tıklayınız

---------------------


Büyükşehir’de ‘Mandal’ sesleri/Ayhan Aydıner/ Sonhaber

10 Eylül’de Görünüm’de kaleme aldığım ‘Ünlü mü yoksa Soylu mu?’ başlıklı yazımda AK Parti’nin potansiyel belediye başkan adaylarını değerlendirmiştim. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun veya eski İl Başkanı Dündar Ünlü’nün Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabileceğini belirtmiştim. Bu yazımdan sonra AK Parti’nin önemli bir ismi beni telefonla arayarak, sürpriz bir ismi gündeme getirdi. “Ayhan Bey, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal AK Parti’nin Büyükşehir adayı olacak. Hatta bu konuda hem genel merkez düzeyinde hem de Eskişehir’de gerekli altyapılar sağlandı” dedi. Hasan Mandal gerçek bir bilim insanıdır.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

--------------------

İhanet edenlerle çalışmayacağım.../Hakkı Sağlam/ Sakarya

Bu cümle Anadolu Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'ya ait. Sayın Çakmaklı bu sözleri rektörlük görevini devir alırken söylemiş...

Peki ne demek istemiş? Sayın Çomaklı, Polis Akademesi Başkanlığı yapmış, bir çok FETÖ operasyonuna imza atmış bir isim. Bu sözlerle 'Anadolu Üniversitesi içindeki FETÖ'cüleri de tek tek temizleyeceğim, o hainleri yok edeceğim' demek istiyor...

Yazının devamını okumak için tıklayınız

---------------

Faydalı olacağı baştan belli/Kerem Akyıl/ Yenigün

Eskişehir'in önemli kültürel değerlerinden biri olan Lületaşının geleceği ile ilgili bir dizi çalışma başlatılıyor. Odunpazarı Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan etkinliklerin tanıtım toplantısı, gerçekleştirildi. Jeoloji, Maden ve Ziraat mühendislerinin yanı sıra, lületaşı sanatçıları ve maden işletmecileri de katıldı.
Bu tip tanıtım toplantılarının kaçıncısına gittim - inanın - bilmiyorum. Genel olarak tanıtım toplantılarında etkinliklerin ne amaçla yapılacağı belirtilir, iyi niyet ve temenniler dile getirilir.
Hep böyle olmuştur...
Ancak Kazım Kurt'un başkanlığında yapılan toplantıda işler biraz farklıydı.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.