Köksal : Bu kafayla bunlar reise 2023’ü göstermeyecek

Eskişehir Sağlık Sen İl Başkanı Hüseyin Köksal Memur ve memur emeklilerine hükümet tarafından sunulan zam teklifinin vicdansız bir teklif olduğunu belirterek “Siyasette en ufak bir emeği olmayan ve atamayla gelen bu Bakanların toplumun gerçeklerinden uzak davranışları AK Parti nin oy kaybının en büyük nedenlerinden birisidir. Bu kafayla giderlerse bunlar Reise 2023'ü göstermeyecek” dedi.

Köksal : Bu kafayla bunlar reise 2023’ü göstermeyecek
17 Ağustos 2019 Cumartesi 12:31

Köksal’ın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Memura ve memur emeklilerinin maaşlarına sunulan 2020 yılı için yüzde 3,5 +3 lük zam teklifi insafdan uzak vicdansız bir tekliftir.

Çalışma Bakanı Sayın Selçuk bu ülkede yaşamıyor herhalde. Bu ekonomik koşullarda memura bu muamele yapılamaz. Siyasette en ufak bir emeği olmayan ve atamayla gelen bu Bakanların toplumun gerçeklerinden uzak davranışları Ak Parti nin oy kaybının en büyük nedenlerinden birisidir.Bu kafayla giderlerse bunlar Reise 2023'ü göstermeyecek.

Doğalgaza ve elektriğe bir yılda % 40 üzerinde zam yapıp memura gelince yüzde 6,5 zam önermek hangi akıl ve vicdanla izah edilebilir anlamak mümkün değildir.

Tüm çalışanlara %15'in altında yapılacak zam oranı adil ve vicdani değildir. Sayın Cumhurbaşkanı bu işe derhal müdahale etmeli ve bu bürokratların siyaseti bitirmelerine müsade etmemelidir, yoksa hazin son kaçınılmaz olacaktır. 2019 yılı bütün ülke için çok zor geçmiştir.Gizli enflasyon dönem dönem % 35'lere varmıştır. Memur ve emekliler için büyüyen Türkiye'ye yakışmayan bu teklif akıl tutulması göstergesidir. Giderler % 25 zamlanırken gelirleri % 3 artış yapacağız teklifi Yeşilçam’a konu olacak türden bir tekliftir. Memur ve emekliler ülkenin zordan geçtiği dönemlerde üzerlerine düşen dayağı yemiş , iyi günde de hak ettiği hakkı almalıdırlar. Sağlık Sen Ailesi olarak çalışanlarımızın yanında olup sonuna kadar haklı mücadelemizi sürdüreceğiz.Teklif edilen zam oranları yıllardır enflasyon altında kalmış ,fark olarak sonradan kapanmıştır.

Türkiye de bir çok kesimden daha çok gelir vergisi vererek verilen zammın bir önemi olmadığı aşikardır. Bütün memurların gelir vergisi % 15 e sabitlemelidir. Gelir vergisinin sabitlenmesi verilecek zamdan daha önemlidir. Sağlık çalışanlarının % 75 sıfır döner sermaye ye mahkum edilmiş mahsuplaşmaya zorlanmaktadır. Haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz ve devlet makamlarında görev yapanları gerçek dünyaya davet ediyor, sokağa çıkıp halkın durumunu çıplak gözle görmeye çağırıyoruz.Verilen teklif her devlet Memuru gibi bizleri ziyadesi ile üzmüştür. Sosyal medyada çıkar sağlamak, hak mücadelesini görmezden gelerek gelen teklifi üye transferi haline dönüştürmek isteyen simsarlara da masada her sendikanın genel başkanı var olduğunu hatırlatmak isteriz .

Büyüyen Türkiye den payımızı istiyoruz,

Mücadelemiz emek içindir”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.