KIRILMAYAN HAYALLER 40 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI

2014 yılında çocuk haklarına dair farkındalığın sağlanması amacıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje ile ortaya çıkan “Kırılmayan Hayaller” kitabı 11. Baskıya ulaşarak Türkiye’nin dört bir yanından 40 bin çocuğa ulaştı.

KIRILMAYAN HAYALLER  40 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI
01 Aralık 2020 Salı 14:01

Hem ilk 3 boyutlu çocuk hakları kitabı özelliğiyle, hem de bir eğitim modeli olmasıyla Türkiye’de birçok eğitim kurumu tarafından kullanılan Kırılmayan Hayaller Kitabı yazar Dr. Nilay Yılmaz ve üç boyutlu kağıt tasarımcısı Burhan Bilgiç eğitmenliğinde, farklı okullardan gelen 15 çocukla birlikte yapılan yaratıcı çalışmaların sonunda 2016 yılında ortaya çıktı. Kitap, süreci yürütme adımları ve sürdürülebilirlik açısından pek çok ilki barındıran bir çalışmanın ürünü olan Kırılmayan Hayaller, 8-12 yaş aralığındaki çocukların hep birlikte yazdıkları, resimledikleri ve üç boyutlu şablonlarla tasarladıkları kitap olma özelliğiyle de eğitimcilerin dikkatini çekiyor. ‘Oku, düşün, kes, katla, boya’ özelliği olan bu özel eğitici kitap aracılığıyla edebi ve sanatsal çalışmalar gerçekleştiren çocuklar, eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşıyorlar.

Kırılmayan Hayaller kitabı tasarım, uygulama ve içerik açısından disiplinlerarası bir haklar eğitimi modeli oluşturması açısından çok özel bir yayın olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi yetkilileri,  bu özelliği ile 2015 yılından beri pek çok okulda hizmetiçi eğitim dönemlerinde öğretmen eğitimlerinin de model kitabı olarak kullanıldığına dikkat çektiler. Görsel okumanın ve görsel tasarımın da ön planda olduğu kitap, 2016 yılında Sabancı Üniversitesi tarafından 13. İyi Örnekler Konferansı’nda ‘eğitimde iyi örnek’ seçilerek önemli bir başarıya da imza attı. Ayrıca Fen, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematiğin bir arada işlendiği ‘Kırılmayan Hayaller STEAM Atölyesi’ 2019 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Ulusal Hikaye Anlatıcılığı Kongresi’nde Eğitimde İyi Örnek seçilerek eğitimcilerle buluştu.

Çocukların hayallerini süsleyen Masal Şatosu’nda düzenlenen atölyelerde de Kırılmayan Hayaller kitabını aktif olarak kullandıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kitabın 40 binden fazla öğrenciye ulaşmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.