Kılıçdaroğlu: Tüm Eskişehir lületaşına sahip çıksın

Eskişehir Karatepeliler Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği üyeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ederek, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in misafiri oldular. Dernek üyeleri CHP’li Çakırözer eşliğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Levent Gök’ü makamında ziyaret ettiler.

Kılıçdaroğlu: Tüm Eskişehir lületaşına sahip çıksın
17 Şubat 2019 Pazar 13:34

Karatepeliler ziyaretleri sırasında kendi köylerinde çıkan lületaşından yaptıkları Atatürk büstünü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na hediye ettiler. Dernek üyelerinden Karatepe Köyü ve lületaşına ilişkin bilgi alan Kılıçdaroğlu, “Hediyeniz benim için çok kıymetli. İşlenebilir lületaşının dünyada sadece Eskişehir’de çıkıyor olması hem Eskişehir hem de ülkemiz için çok önemli. Tüm Eskişehir lületaşına sahip çıkmalı” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NU ZİYARET ETTİLER

Eskişehir Karatepeliler Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Yaşar Saffet Özcan ve dernek üyeleri Ankara’ya gerçekleştirdikleri ziyaretlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ederek CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in misafiri oldular. Dernek üyeleri Çakırözer ile Meclis’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Levent Gök’ü de makamında ziyaret ederek ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

LÜLETAŞINDAN ATATÜRK BÜSTÜ HEDİYE ETTİLER

Ziyaretleri sırasında kendi köylerinde çıkan lületaşından yaptıkları Atatürk büstü ve tesbihi Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na hediye eden dernek üyeleri, Karatepe Köyü’nü anlattılar.

ESKİŞEHİR LÜLETAŞINA SAHİP ÇIKMALI

Hediyeleri için Karatepeliler Derneği üyelerine teşekkür eden Kılıçdaroğlu, hem köy hem de lületaşı hakkında bilgi aldı. Eskişehir Alpu’da kömürlü termik santral projesinin yapılması planlanan Beyazaltın köyünde de lületaşı çıkarıldığını öğrenen Kılıçdaroğlu, “El emeği göz nuru hediyeleriniz benim için çok kıymetli. Dünyada sadece Eskişehir’de lületaşının çıkarılıyor olması çok önemli. Lületaşına ve lületaşının olduğu bu topraklara tüm Eskişehir sahip çıkmalı” dedi. Ziyaretlerinden dolayı Karatepelilere teşekkür eden Çakırözer de, “Ziyaretinizle hepimizi onurlandırdınız. Sizleri Meclis’te misafir etmek hepimiz için bir gurur” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.