KILIÇDAROĞLU TEPE’Yİ TEBRİK ETTİ

Seyitgazililer tarafından 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk’e hediye edilen anıt yıllar sonra gün yüzüne çıkarıldı.

KILIÇDAROĞLU TEPE’Yİ TEBRİK  ETTİ
06 Eylül 2019 Cuma 12:31

Seyitgazi ilçesini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1934 tarihinde Seyitgazililer tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e hediye edilen anıtla fotoğraf çekildi.

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, 1934 yılında Seyitgazililer tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e hediye edilen anıt bulup gün yüzüne çıkardı. Anıt belediye başkanının girişimiyle belediye binası önünde sergilenmeye başladı. Seyitgazi ilçesini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1934 tarihinde Seyitgazililer tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e hediye edilen anıtla fotoğraf çekildi.  Başkan Kılıçdaroğlu, anıtın bulunup gün yüzüne çıkarılmasından dolayı Başkan Tepe’ye teşekkür etti.

İşte o anıtın hikayesi:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetin onuncu yılında bir nutuk hazırlar ve okur.

Konuşmasında, kurtuluş savaşını birlikte verdiği, her cephesinde milletiyle birlikte çarpıştığı milletine vefası, sevgisi ve inancını anlatır.

Ayrıca, millet için olabilecek en güzel temenni ile sonsuza kadar yaşayacak bir Cumhuriyette nice şerefler, başarılar, nutuklar, huzur ve refah dileyerek "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözleriyle de bitirir.

Tam da bu yıllarda Paşa Eskişehir’e bir ziyaret daha gerçekleştirir.

Seyitgazi halkı, yek pare, beyaz, dik bir mermer sütun üzerine, Atatürk'ün ilkelerini simgeleyen ‘Altı Oku’ ve ‘Seyitgazililer Sevgi Armağanı’ yazısını yontma ve oyma yöntemiyle işlerler. Üzerine 1923 - 1934 tarihini de ekleyip Atatürk'e hediye etmek üzere hazırlarlar. Fakat paşa, hediyeyi alıp kabul ettiğini, gelecek nesillere Cumhuriyetin ilkelerinin aktarılması ve sahip çıkılması adına, bu eseri Seyitgazi halkına emanet eder ve Seyitgazi meydanında sergilenmesini ister.

Ama aradan geçen yıllar içinde bu eser unutulur, gözlerden kaybolur.

İşte tam da bu gün, yani 64 yıl sonra, Cumhuriyet Halk Partili Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe esere ulaşmayı başarır, bulunduğu yerden aldırıp, Seyitgazi belediye binası girişinde ki bahçeye koyar. Böylelikle, emaneti öncelikle sahibine, Seyitgazililere ve dahi halkına teslim eder, misafirlerin ziyaretine sunar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.