Kazım Kurt: “Yörük geleneğini sonuna kadar yaşatacağız”

Geçtiğimiz haftalarda kurulan Çeltik ve Çevre Köyleri Dayanışma Derneği, Emek Mahallesi’nde bulunan İlk Adım Düğün Salonu’nda bir gece düzenledi. Geceye, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Eskişehir İl Başkanı Abdulkadir Adar da katıldı.

Kazım Kurt: “Yörük geleneğini sonuna kadar yaşatacağız”
14 Ocak 2019 Pazartesi 15:11

Gecede konuşma yapan 3 belediye başkanı da, Çeltik ve Çevre Köyleri Dayanışma Derneği’ne sona kadar destek olacaklarını söyledi. Gece de ilk söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt oldu. Geçtiğimiz hafta derneğin kuruluşunu anlatmak için Çeltik’e gittiklerini söyleyen Başkan Kazım Kurt, Gökpınar ve Konak Köyü’nü ziyaret ettiklerini belirtti. Dernekleşmenin önemine dikkat çeken Başkan Kurt, “Dernekleşmenin, sivilleşmenin, toplumu bir araya getirmenin ne kadar önemli olduğu şu an bu kalabalıktan anlaşılıyor. Biz yıllardır insanların belirli düşünceler ve hedefler çerçevesinde yan yana durmasını savunduk. Bu birlikten de güç doğacağına inandık. Sizin de bu doğrultuda yaptığınız bu girişimi sonuna kadar destekliyorum. Odunpazarı Belediyesi ve Kazım Kurt olarak bize hangi görevi verirseniz verin, sizi desteklemeye devam edeceğiz. Bundan sonra birlikte farklı etkinlikler, toplantılar yapacağız. Yörük Bey’i izin verirse, gerçekten Yörük geleneğini yaşatacak adımlar atacağız. Sizleri seviyorum ve sonuna kadar destekliyorum” dedi. 

“BÖLÜNÜP PARÇALANMAK İSTENEN TÜRKİYE’DE GURURLA ÖVÜNEBİLECEĞİNİZ BİR BİRLİKTELİK ÖRNEĞİ”

“Bu salondaki topluluk, Nasrettin Hoca’nın ve Yunus Emre’nin yattığı topraklarla Mevlana’nın yattığı toprakları bağrında barındıran Türkmenlerin bir araya gelişidir” diyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı yılmaz Büyükerşen, Çeltik, Gökpınar, Kaşören, Torunlar, İshakuşağı, Adakasım, Küçükhasan, Yukarıaliçomak ile Eskişehir’in Göktepe, Kaldırım, Kanlıçağ, Büyükhasan ve Hacıosmanoğlu Köylerinin bu birlikteliğinin aslında birbirine hudut iki şehrin insanlarının bir araya gelerek bir akraba zenginliği sergilemeleri olduğunu söyledi. “Bu belki de Türkiye’de ilk defa oluyor” diyen Büyükerşen, sözlerine şu şekilde devam etti: “İki şehrin yan yana hudut olan köylerinin sıcak bir ilişki ile bağ kurmaları; bölünüp, parçalanmak istenen Türkiye’de gururla övünebileceğiniz bir birliktelik örneğidir. Bu derneği kuranları kutluyorum. Türkmen Başı’nı kutluyorum. Bundan sonra her iki ilin mekansal ayrılıklarını birleştiren bu girişimden dolayı her ne ortak ihtiyacınız varsa Eskişehir Belediyeleri olarak daima yanınızda olacağız.”

“BİZ BU İBADETİ SONUNA KADAR YAPACAĞIZ”

Belediyeciliğin ibadet gibi bir şey olduğunu söyleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bu ibadeti sonuna kadar yapacaklarını kaydetti. Sivilleşmenin demokrasinin en önemli unsuru olduğunu dile getiren Ataç, “Bu derneğin kurulmasında başkanlık eden Mehmet Taş, benim çalışma arkadaşım. Dernek Odunpazarı’nda ama başkanı Tepebaşı’nda. Böyle de güzel bir kombinasyon olmuş. Eskişehir için Afyon Emirdağ neyse Konya’nın da Çeltik’i aynı. Bu iki ilçemiz Eskişehir’i sevmiş ve Eskişehir’e gönül vermiş. Biz Eskişehir’de olalım yeter demişler” dedi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.