Kazım Kurt: “Sanata destek olamaya devam edeceğiz”

Odunpazarı Belediyesi tarafından 5’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen sergi ile sona erdi. Eskişehirli Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi açılışında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sanata ve sanatçıya destek olmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Başkan Kurt, seramik müzesi açmayı hedefleri arasına koyduklarını kaydetti.

Kazım Kurt: “Sanata destek olamaya devam edeceğiz”
26 Ağustos 2019 Pazartesi 15:21

Odunpazarı Belediyesi’nin ‘Şehrin Ateşi’ sloganı ile düzenlediği Odunpazarı 5’inci Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nda sanatçılar çalışmalarını tamamladı. Çalıştay boyunca sanatçılar tarafından yapılan birbirinden eşsiz sanat eserleri, Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde sergilenmeye başlandı. Sergi açılışını CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ile çalıştaya katılan bilim insanları ve sanatçılar birlikte yaptı. Eskişehirli sanatseverlerin de katıldığı sergi açılışında, Başkan Kurt bilim insanları ve sanatçılara katılım sertifikalarını takdim etti.

SERAMİK MÜZESİ GERÇEKLEŞTİRMEYİ HEDEFLERİMİZ ARASINA KOYDUK

Sergi açılışında konuşan Başkan Kurt, çalıştayda çok nitelikli ve güzel eserler ortaya çıktığını söyledi.  Bu eserleri Eskişehir Halkına izlettirmenin çok önemli görevlerinden ve zevklerinden biri olduğunu belirten Başkan Kurt, “Eskişehirliler, sanata, sanatçıya ve sanat çalışmalarına gerçekten destek veriyor, ilgi gösteriyor. Sanatçılar da Eskişehir’e gelmek için gönüllü

oluyorlar. Bugün, Türkiye’nin değişik yerlerinden ve yurt dışından gelen 10 sanatçımızın eserlerini sergiliyoruz. Odunpazarı Belediyesi olarak, 4 ayakları yere basan festival gerçekleştiriyoruz. Bunlar daha da büyüyerek ve gelişerek gidecek. Belediye meclisimizin aldığı kararlarla sanata destek konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önümüzdeki yıllarda bir seramik müzesi gerçekleştirmeyi hedeflerimiz arasına koyduk. Bundan sonraki çalıştaylarda umarım orada buluşuruz” dedi.

“EMEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Açılışta konuşma yapan isimlerden biri de CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer oldu. Açılıştan önce eserleri görme şansı yakaladığını ifade eden Çakırözer, çok etkilendiğini söyledi. Başkan Kurt’a Odunpazarı’nda düzenlediği çalıştay ve festivaller için teşekkür eden Çakırözer, “Sanatçı sadece sanatını yapar, eserlerini oluşturur.  Bu çalıştayların bir özelliği de sanatçılar eserlerin yaparken aynı zamanda da Eskişehir’deki öğrencilerle de etkileşim kurma imkânı sağlaması. Bu çalıştayda sanatçılar, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ile 2 kez bir araya gelmişler. Serginin son bölümünde sanatçılar ve Eskişehirliler birlikte seramik pişirmişler. Sanat sadece sanatçı ve sanat için değil, hepimizin estetik duygusunun gelişmesine katkı sağlıyor. Şehri bir nevi işin içine kattığı için bu projeye emek veren herkese teşekkür ediyorum. Odunpazarı’nda artık gelenekselleştiren, sadece seramiğin değil, camın ve ahşabın sanat dönüştürülmesini sağlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazı Kurt’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde Eskişehir sadece Eskişehirlilerin değil, tüm Türkiye’nin gıpta ettiği bir şehir değil. Eskişehir, artık insanların sadece çi börek yemeye, sadece porsuğu geldiği değil; festivallerine, tiyatrolarına, konserlerine, çalıştaylarına sanatını paylaşmaya geldiği kent oldu” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Kurt ve beraberindekiler seramik sergisini gezdi. Bach.çe Sanat Akademisi’nin müzik dinletisi verdiği açılışta, bilim insanları ve sanatçılar tarafından yapılan eserler büyük beğeni topladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.