Kaz Dağları'nda ağaç katliamına karşı eylem

Bölgede altın madeni için yaşanan ağaç katliamına karşı 'Büyük Su ve Vicdan Buluşması' gerçekleştirildi.

Kaz Dağları'nda ağaç katliamına karşı eylem
05 Ağustos 2019 Pazartesi 17:35

Türkiye'nin oksijen depolarından Kaz Dağları'na yapılmak istenilen altın madenine karşı doğa ve yaşam için başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti'nde bugün büyük buluşma gerçekleştiriliyor. CHP'li vekillerin de destek verdiği buluşmaya 7'den 70'e vatandaşlar katıldı. Toplandıktan sonra ağaçların kesildiği alana yürüyen vatandaşlar şantiye alanına girdi. Eylemde CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de yer aldı. 

Kaz Dağları'na yapılan altın madenine karşı Kirazlı Köyü'nde bir araya gelen vatandaşlar, ağaçların kesilmesine karşı şantiye alanına doğru yürüyüşe geçmişti. Yürüyüşten önce bir araya gelen vatandaşlar ilk olarak çevrecilerin kaleme aldığı "Kaz Dağları Andı" da okudu.

Yaşanan çevre katliamına Türkiye’nin her yerinden tepki yağdığını ve yapılacak eyleme de binlerce yurttaşın geleceğini belirten Başkan Ülgür Gökhan, “Bu Kaz Dağları’nı kurtarma eylemidir. Kaz Dağları dünyanın ikinci oksijen üreten dağıdır. Mitolojik bir tarihe sahiptir. Bu dağ altıncılar tarafından talan edilmektedir. Sizleri bu mücadelemizde yanımızda görmek istiyoruz. Hepinizi Kirazlı-Balaban tepeye bekliyoruz. Bizim tepkimiz çevre için, canlılar için, oksijen ve ekosistem için. Siyasi değil tamamen doğa için mücadele ediyoruz” dedi. Bakanların görmeden açıklama yaptığını belirten Başkan Gökhan, “Bakanlığın verdiği ağaç sayısı doğru değil. Onları buraya gelip yerinde görmeye davet ediyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanı’na katliamın durdurulması için mektup yazacağız. Sesimiz sadece Türkiye’de değil dünyada da duyuracağız. Kanada Başbakanı’na mektup yazıldı. Hukuki süreç devam edecek. Sonuç alıncaya kadar mücadeleye devam” dedi.

Eylemde CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de yer aldı. 

Moğollar ve Fazıl Say konser verecek

Neler olmuÅŸtu?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.