KARARMAN’DAN SAĞLIK SEN’E AĞIR ELEŞTİRİ

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, haklarında ortaya atılan iddialara yanıt verirken, oldukça sert sözler sarf etti.

KARARMAN’DAN SAĞLIK SEN’E AĞIR ELEŞTİRİ
19 Ekim 2017 Perşembe 13:48

Kendilerine yönelik asılsız iddialara nedeniyle böyle bir açıklama yapmanın zaruri olduğunu belirten Kararman şöyle konuştu; Eskişehir’de görev yapan bazı sağlık yöneticilerinin Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen’in Antalya Side’de yapılan il divan toplantısına katılarak, orada ağırlandıkları kamuoyuna yansımıştır. Sağlık-Sen’in başkanı Facebook sayfasında bu haberi bizim yaptırdığımızla ilgili asılsız, dayanaksız iftiralarda bulunmuş, bu basın açıklamasını yapmak zaruri bir hal almıştır.    Çalışanlar arasında tarafsız ve objektif olması gereken idarecilerin Sağlık-Sen’in il divan toplantısında ne işleri vardır?

       Yoksa sendika beraber iş tuttuğu idarecilere bir tatil kıyağı yapmak için mi bu toplantıyı organize etmiştir. Ya da idareciler, yeni dönemde koltuklarını korumak için bir hamle olarak mı sendikanın toplantısına katılmışlardır?

Biz kamuda liyakat ve ehliyetin yerlerde süründüğünü biliyorduk da, bunların bu kadar çukurlaşabileceklerini tahmin etmiyorduk. Liyakatsizliğe prim verilmesinin sonucu şımarıklık, şımarıklığa tahammülün sonucu arzsızlık ve azgınlıktır. Bu yaşanana neresinden bakarsanız bakın bir kokuşmuşluk, Bir çarpık ilişki vardır. Malum-sen işveren sendikası olmanın bile ötesine geçerek üyelerinin aidatlarıyla idareci ağırlama sendikacılığına başlamıştır. Yazıklar olsun diyoruz. Toplu sözleşme döneminde sağlık çalışanlarının haklarını masada bırakanlar, oyalama taktikleri ile günü geçiştirenler, sağlık çalışanlarının kendilerine gösterdikleri tepkileri yöneticilere, idarecilere tatil yaptırarak mı engellemeye çalışmaktadır.

İlimiz milletvekili Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan geçtiğimiz aylarda Türkiye Kamu-Sen Genel merkezine yaptığı ziyarette istişare ve diyaloğa önem verdiklerini ifade etmiş, Birlik ve beraberliğe dikkat çekerek “Amacımız ve hedefimiz, Türkiye Kamu-Sen ile irtibat halinde sendikal konular ve elbette diğer konularda bundan sonraki süreçte sizlerin mensuplarınızın işlerini nasıl kolaylaştırabiliriz bunları değerlendirmek istiyoruz” demişti.

            Ülkeyi yöneten siyasetçiler böyle düşünürken görüyoruz ki bürokratlar ayrımcılığın zirvesinde geziyorlar. Sendikanın Antalya’da ki teşkilat toplantısına katılmaktan geri durmuyorlar.

            Bu toplantıya katılan tüm idareciler ne adaletli yönetim gösterebilirler, ne de objektif olurlar. Sendikanın ekmeğini yiyen sendikanın kılıcını sallar misali bu işlere kalkanlardan kamu için bir hayır beklenmez.

            Çalışana da bu kişilerden zerre kadar hayır gelmez. Bu yüzden objektifliğini yitiren, tüm ahlaki ve etik değerleri görmezden gelerek, ağır bir metal yorgunluğunu malum sendikanın Antalya’daki toplantısında atmak isteyenlere kamudaki yöneticilik görevlerinden el çektirilmelidir. Sağlık Bakanlığı ve ilimizdeki üst düzey yöneticiler ve siyasiler gereğini yapmalıdırlar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.