Kadınlardan ortak tavır: Kadınların katledilmesine sessiz kalmayın

CHP, MHP ve İYİ Parti Kadın Kolları, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için bir araya geldi.

Kadınlardan ortak tavır: Kadınların katledilmesine sessiz kalmayın
30 Kasım 2019 Cumartesi 15:00

CHP Kadın Kolları Başkanı Aysun Doğramacı’nın çağrısı üzerine MHP ve İYİ parti Kadın Kolları’nın katıldığı ortak basın açıklamasında Doğramacı, “AK Parti Kadın kolları başkanımız da bugün burada olacaktı. Ancak bir mazereti çıktığı için katılmadı. Biz burada CHP, İYİ Parti veya MHP kadın kolları başkanları ya da yöneticileri olarak toplanmıyoruz. Bugün burada şiddet gören, katledilen, tacize ve tecavüze uğrayan yüzlerce, binlerce kadın olarak bulunuyoruz. Ülkemizde neredeyse hemen her gün kadınlar şiddete uğruyor. Çok yakın bir tarihte ilimizde Ayşe Tuba Arslan eşi tarafından güpegündüz bir sokak ortasın da katledildi. Artık bizlerin yüreği yangın yeri” diye konuştu. Doğramacı, Ayşe Tuba Arslan’ın 23 kez suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, “Ayşe Tuba Arslan’ın Eskişehir Aile Mahkemesi’nde kendi el yazısı ile yazdığı şu satırlar aklımızdan hiç çıkmayacak “Defalarca şikayet etmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım. Benim, bu Yalçın Özalpay isimli şahısla ilgili başvurmadığım hukuki işlem kalmadı. Bu şahıstan ölüm tehdidi alıyorum. Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz. Ben çok mağdurum”

Doğramacı yetkililere seslenerek, “Bizler sizin anneniziz, kır kardeşiniz ablanızı. Sizlere gelen şikayetlere lütfen bu hassasiyet ile yaklaşın. Daha kaç kadının göz göre göre öldürülmesine göz yumacaksınız? Rahmetli halk ozanımız Neşet Ertaş’ın dediği gibi "Kadınlar insandır bizler insanoğlu" Tüm insanoğullarına sesleniyoruz; kadınların öldürülmesine seyirci kalmayın.

Basın açıklamasına; CHP kadın Koları Başkanı Aysun Doğramacı ve üyeleri, İyi Parti Kadın Politikaları’ndan Sorumlu Başkan Özlem Güngör ve üyeleri, MHP Kadın Kolları Başkanı Leman Sivri ve üyeleri katıldı. CHP Milletvekili Jale Nur Süllü de basın açıklamasına katılanlar arasında yer aldı.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.