Kadınlar OMEK ile üretmeye devam ediyor

Kısa adı OMEK olan Odunpazarı Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nda açılan atölyeler, kadınların kişisel gelişimlerine sağlarken, ev ekonomilerine de katkı sunuyor.

Kadınlar OMEK ile üretmeye devam ediyor
06 Aralık 2018 Perşembe 16:24

Odunpazarı Belediyesi tarafından OMEK’de açılan atölyelerden biri de wayuu çanta yapımı. Adını Kolombiya'nın La Guajira eyaletinde yaşayan Wayuu halkından alan çanta, son zamanlarda trend haline geldi. Pazartesi günleri gerçekleşen wayuu çanta atölyesine, 22 kadın katılıyor. Atölyeye katılan kadınlar, renk renk ve birbirinden şık çantalar örüyor. Wayuu çantaların hem baharda hem de yazın rahatlıkla kullanabileceğini belirten yetkililer,  rahatlığı ve renkleriyle wayuu çantaların kadınların vazgeçilmezi arasına girdiğini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.