KADINA ŞİDDET TOPLUMSAL BİR SORUN

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcıları Dilara Tambova ve Selçuk Karakülçe, boşanmak üzere olduğu eşi tarafından 15 yerinden bıçaklanan Öznur Sazlara’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

KADINA ŞİDDET TOPLUMSAL BİR SORUN
07 Eylül 2019 Cumartesi 16:28

DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, “Toplumsal bir noktada kendine bir alan açamayan erkekler evinde hükümdarlık kurmaya çalışıyor.  Evinde, ailesine psikolojik olarak üstünlük kurmaya çabasındaki erkek sonrasında fiziksel şiddete de başvurarak ailesine üstünlük kurmaya çalışıyor. Baskı ve şiddetle kurduğu hakimiyette kendini kabullendirtmeye çabası içine giriyor. Bu bir kadın sorunu değil, kadına şiddet ve kadın cinayetleri bizim toplumsal bir sorunumuz. Bu Türkiye’nin en korkunç gerçeğine karşı yetkililerin ve sorumluluların alarm halinde olması gerekiyor. Giden herşey bizden.  İçimizden bir parça kopartılıyor. Öznur Hanım, kadına şiddeti en acı yüzüyle yaşayanlardan yalnızca biri. Bizler onun bu zorlu sürecinde parti avukatlarımızla birlikte elimizden gelen desteği sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.  

BİR ANNEYİ KORKUYLA YAŞAMAYA MAHKUM EDEMEZSİNİZ

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova ise mahkeme sürecini yakından takip edeceğini belirtti ve şunları kaydetti, “Bu kişinin daha öncede şiddet uyguladığı kayıtlara geçmiş . Hayatına bir şekilde dokunuş yapan her kadına psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığı kayıtlara geçmiş olmasına rağmen bu kişi için bir şey yapılamaması elzem bir durum. Bir kadını, bir anneyi korkuyla yaşamaya mahkum eden bu zat’ın gerekli cezayı bir an önce almasını temenni ediyorum. Ne yazık ki bu toplumsal bir insanlık sorunu. Olaya, cinsiyetçi bir sorun şeklinde bakıyoruz ama kadına şiddet hepimizin sorunu. Kadınlar bu sorunlarla ne yazık ki yalnız bırakılıyor.  Öncelikle bir kadın olarak sonrasında ise siyasetçi kimliğimle bu sürecin yakından takipçisi olacağım.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.