İYİ PARTİ SENDİKALARI ZİYARET ETTİ

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş ve Yönetim Kurulu üyeleri, TÜRK-İŞ’e bağlı Tek Gıda İş Sendikası Şube Başkanı Erdoğan Yörüksoy’u ve DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Arı’yı ziyaret etti.

İYİ PARTİ SENDİKALARI ZİYARET ETTİ
14 Ekim 2020 Çarşamba 10:06

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet EKTAŞ, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarında özellikle pandemi sürecinde, işyerlerinde örgütlü sendikaların, işçilerin özlük ve ekonomik haklarının korunmasında nasıl bir kalkan görevi gördüğünün bir kez daha ortaya çıktığına işaret ederken, sendikasız işyerlerine kıyasla sendikalı işyerlerinde çalışan işçilerimizin pandeminin ve son üç yıldır devam eden ekonomik krizin olumsuz koşullarından daha az etkilendiğine dikkat çekti.

Mehmet Ektaş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Pandemi ve ekonomik krizin yaşamsal ve ekonomik olarak en mağdur kesimi işçiler ve küçük esnaftır. İşçilere esnek çalışma ödeneği vermek yerine ücretsiz izine zorlayıp sadaka gibi ücretsiz izin ödeneği vermek zalimliktir. İşçilerimiz ve aileleri, asgari ücretin yarısı gibi bir rakamla yaşamaya mahkum edilemez. Ücretsiz izin uygulamasının kaldırılması, kaldırılmadığı takdirde yapılacak ödemelerin en az asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerekmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.