İMO: ESKİŞEHİR KUZEY ÇEVREYOLU VE ULAŞIM ANA PLANI BANLİYÖ HATTI YAPILSIN!

Bu sabah işçileri taşıyan servisin kaza yapması ardından basın açıklaması Yapan Eskişehir İnşaat Mühendisleri Odası Kuzey ve Güney Çevre Yoları ile Banliyo hattının acilen yapılması gerektiğini belirtti.

İMO: ESKİŞEHİR KUZEY ÇEVREYOLU VE  ULAŞIM ANA PLANI BANLİYÖ HATTI YAPILSIN!
28 Ağustos 2020 Cuma 13:12

Eskişehir’in günlük trafiğinin %15’nin servis taşımacılığının oluşturduğunu belirten açıklamada şu ifadelere yer verildi: Eskişehir’in 1/25.000 planlarında önerilen Kuzey ve Güney Çevre Yollarının projeleri hazır olduğu halde, çevre yolu çalışmaları yerine şehir içinden geçen mevcut çevre yolunda yapılan yenileme çalışmaları özellikle şehir içinden büyük maliyetlerle yapılan karayolu alt ve üst geçitleri nedeniyle araç hızlarının arttığını, imar planımızda mevcut olan yol bağlantılarını ve geçişlerde trafik akışlarını olumsuz yönde etkilediğini İnşaat Mühendisleri Odası olarak düzenlemiş olduğumuz Çalıştay ve Panellerde geçtiğimiz yıllarda dile getirmiştik.

Acilen Kuzey ve Güney doğrultuda hizmet verecek Çevre yollarının açılıp, mevcut yolun kentiçi transit yol olarak kullanımının sağlanması ve gerekli bağlantıların yapılması gerektiğini yineliyoruz. Fakat yeni çevre yollarının ötesi imara açılmamalıdır. Çünkü çevre yolları iki imar adası arasında kaldıkça her zaman çevre yolu statüsünden çıkmaktadır.

            Eskişehir günlük yolculuklarının %15'ini servis taşımacılığı oluşturmaktadır. İş yerleri ve okullar için kullanılan bu ulaşım yöntemi, hem kent merkezini hem de çevreyolunu, trafik zirve saatlerinde çok sayıda araç ile işgal etmektedir.

            Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki ulaşım sistemine yeni ve kalıcı çözümler getirmek amacıyla hazırladığı Eskişehir Ulaşım Ana Planı'nda, Öneri hat Bozüyük-Hasanbey Lojistik Merkez arasındaki mevcut konvansiyonel hatta hizmet vermesi planlanan ve Hasanbey Lojistik Merkez’den de Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ne yeni döşenecek İltisak hattı üzerinde hizmet vermesi planlanan Banliyö hattıdır. Bu hattın Bozüyük, Satılmışoğlu, Boyacıoğlu, Sazova, Eskişehir Tren Garı, Şeker Fabrikası, Hasanbey Lojistik Merkez ve Organize Sanayi Bölgesi’nden oluşan toplam sekiz adet durağı olması planlanmıştır. Bu banliyö hattının en kısa sürede yapılması gerekmektedir. TCDD banliyö hattı yapımı ile yüksek kapasiteli bir ulaşım aksı elde edilecek ve özellikle OSB ve Bozüyük ulaşımları banliyö ile sağlanacaktır. Banliyö hattı ile kent merkezine bağlantılar tramvay ve otobüs ile bağlanmalıdır.

 Ulaştırma sistemi, ekonomik, toplumsal ve kültürel etkinliklerin kilit niteliğindeki bileşenidir. Bir ülkenin, bölgenin ya da kentin kalkınması ancak akılcı bir politika ile yönlendirilen sağlıklı bir ulaştırma sistemi desteğinde gerçekleşebilir. Yapılan çalışmalar, sağlıklı gelişme için gerçek anlamda, yöneticilerin özümseyerek kararlılıkla uyguladıkları, planlı bir çaba ile bilinçlenmiş, planın gerekliliğini özümsemiş bir toplum ile kentlerin insanlar için olduğu gerçeğinden yola çıkılmasıyla anlam ve değer kazanabilecektir.

           Biz İnşaat Mühendisleri Odası olarak geleceğe endişeyle değil, güvenle bakmak istiyor ve bu isteğimizin her zaman arkasında olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Çünkü toplumsal duyarlılığımız, yaşamın kutsallığına olan inancımız, bilimsel ve mesleki gerçeklikler bunu gerektiriyor. Çözümün yolu, bilime, bilgiye, mühendisliğe, akla ve insana önem veren uygulamalardır. Eskişehir’imiz için çalışmaya her zaman hazırız!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.