Hüseyin Kararman: 2018 yılı içerisinde 5 milyon vatandaşa ambulanslarda müdahale edildi

Türk Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman, Acil sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu. Acil sağlık Hizmet çalışanlarının yoğun iş yüküne dikkat çekmek istiyorum diyerek sözlerine başlayan Karaman “2018 yılı içerisinde 5 milyon vatandaşa ambulanslarda müdahale edilmiştir. 4 Bin 900 ambulansla yapılan bu müdahale sayısı iş yoğunluğunu aktarmanın önemli bir kriteridir” dedi.

Hüseyin Kararman: 2018 yılı içerisinde 5 milyon vatandaşa ambulanslarda müdahale edildi
01 Aralık 2018 Cumartesi 14:59

Türk Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman, Fedakarca hizmet sırasında görev şehidi olan 112 çalışanları asla unutmadıklarını ifade ederek, “Devletin emrinde millete hizmet için çıktıkları görevde hayıtına kaybeden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.

Acil sağlık Hizmet çalışanlarının yoğun iş yüküne dikkat çekmek istiyorum. 2018 yılı içerisinde 5 milyon vatandaşa ambulanslarda müdahale edilmiştir. 4 Bin 900 ambulansla yapılan bu müdahale sayısı iş yoğunluğunu aktarmanın önemli bir kriteridir” dedi.

200 Milyonu geçen çağrıların  nasıl bir iş yükü ile uğraşıldığı ortada koyduğunu kaydeden Türk Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman şunları söyledi, “Hizmetin acil olması ölüm ve yaşama arasındaki kısa çizgide bulunması nedeniyle nasıl stresli olduğu da aşikardır. Ağır şiddet ve darp olaylarının yaşandığı, ambulansların kurşunlandığı bir ortamda hizmet verdiklerini de düşündüğümüzde Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının can siperane görevlerini sürdürdüklerini idrak etmek zor olmayacaktır.Tüm bu fedakarca hizmet karşılığında ambulans kazalarında hayatını kaybeden arkadaşlarımıza görev şehitliğinin çok görülmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Riskler ortadayken hala bu konuda adım atılmaması, siyasiler için utanç kaynağıdır. Bir an önce bu durum düzenlenmelidir. Geçmiş yıllarda hayatını kaybetmiş arkadaşlarımızın ve ailelerinin de faydalanacağı bir çalışma acilen yapılmalıdır. 112 Çalışanlarının giyim ve yiyecek yardımında kasma ve erteleme gibi durumlar olmamalıdır. İstasyonlar görev dönüşlerinde dinlenmelerine de imkan sağlayacak hem de görevi beklerken rahat edecekleri bir dizayna kavuşturulmalıdır. Türk Sağlık-Sen olarak tüm sorunların çözüme kavuştuğu, güvenli ve huzur verici bir çalışma hayatı dileğiyle tüm acil sağlık hizmet çalışanlarının 1-11 Aralık Acil sağlık Hizmetleri Haftasını kutluyoruz. “

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.