Hasırca Kampı yeniden faaliyette

Kızılay tarafından Tadilatını bitirilerek bu yıl yeniden hizmete sokulan300 kişi kapasitesiyle Kızılay’ın en büyük gençlik kamplarından biri olan Hasırca Gençlik Kampı’nın resmi açılışı yapıldı.

Hasırca Kampı yeniden faaliyette
07 Eylül 2018 Cuma 15:50

Türkiye’nin dört bir yanından gelen 125 spastik, bedensel, down sendromlu ve MS gibi engeli bulunan 125 genci ve ailelerini ağırlayan kamp, sezon boyunca hizmet vermeye devam edecek.

Eskişehir Kızılay Şube Başkanı Girgin: Bizim için büyük bir gurur olmuştur

Açılış töreninde konuşan Eskişehir Kızılay Şube Başkanı Yüksel Girgin “İlimize hizmet eden Hasırca Gençlik Kampı şehrimizin tek gençlik kampı olması nedeniyle en değerli miraslardan biridir.  Özellikle ilimizde gerçekleşecek olan bir afet durumunda kamp alanı hem termal kaynak, hem önlemleriyle bizlere güven vermektedir. Eskişehir 2013 yılında Kültür Başkenti zamanında kullanıma sunduğumuz Türk Kızılay’ı Hasırca Gençlik Kampı projemizin kabulünden sonra genel merkezimizin desteği ile ülkemizin en modern kampı olarak hizmete sunulmuştur.  Kampımızın ilimize kazandırılmasında emeği geçen Türk Dünyası Kültür Başkenti  Ajansı’na,  Eskişehir Valilğine, Ak Partili Milletvekillerine, Sayın Genel Başkanımız ve değerli yönetim kuruluna, desteklerini hiç esirgemeyen şube yönetim kuruluna şükranlarımı sunuyorum.  Bu duygu ve düşüncelerimize Türk Kızılayı gençlik kampımız hayırlı olsun. En büyük emeği ise bizlere veren Sayın Harun Karacan’a teşekkür ederim 2010 yılında göreve geldiğinden beri bizleri çok destekledi” diye konuştu.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık: İyiliğin merkezinde bir araya geldik

Eskişehir’i iyiliğin güzelliğin merkezi olarak niteleyen Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ise “Yenileyerek tekrar açmış olduğumuz Eskişehir Hasırca Kampı çok özel misafirlere, ev sahipliği yapıyor.  Gerçekten yeni bir kilometre taşı, yeni bir iyiliğin kilometre taşında Bugün iyiliğin, güzelliğin, gençliğin merkezi olan Eskişehir’de bir araya geldik. Gerçekten güzel bir atmosfer hepimiz için, çok mutluyuz. Bugün yenileyerek tekrar açmış olduğumuz Eskişehir’in Hasırca kampı çok özel misafirlere ev sahipliği yapıyor. Bizim afetçilik jargonunda şöyle bir prensibimiz vardır, “Arkada kimseyi bırakma”. Kızılaycılığın en temel vazifesi toplumumuza mukavemet, dayanıklılık ve esneklik kazandırmaktır. 7’sinden 70’ine yaşayan herkese bu engelli kardeşlerimizde olabilir, yaşlılarımızda olabilir. Kızılay olarak büyük bir güvenli yaşam seferberliğine başladık. Bu güvenli yaşam seferberliğinde, güvenli yaşam kültüründe herkesin bu güvenli yaşam kültürüne erişmesi için çok büyük çok geniş çaplı bir plan yaptık. Bunun merkezi Milli Eğitim Bakanlığı olacak. Talim ve terbiye kurulumuzla bir anlaşma imzaladık 18 milyon anaokulundan lise son sınıfına kadar talebimiz, bu müfredatla, güvenli yaşam kültürünü edinecekleri müfredatla eğitim görecekler. Bu kültürle eğitim görecekleri müfredatlarının tamamını Braille alfabesiyle de bastırıyoruz. Görme engelli kardeşlerimizde bunlardan istifade edecekler ve artık afetler hazırlık, ilk yardım, sosyal dayanışma, olağanüstü durumlardan yere düşmeden başa çıkabilme konusunda inşallah toplumumuzda yaygın bir şekilde, toplum tabanlı bir afet yönetim modellerine de hep beraber geçiyoruz. Bu kamplar ki kapasitesi itibari ile , kamplarımızın içerisindeki en ileri kamplar. Yatırımlarımız devam edecek. Ben gerçekten bu başarı perdesinin arkasında sessiz sedasız bize destek olan Millet vekili sayın Harun beye  şükranlarımızı atfediyorum. Gerçekten onun liderliği, inisiyatifi olmasaydı, buradaki bu yatırımları yapma imkânımız olmazdı. O dönemin valiliği Ve Kültür Başkenti Ajansı yarısını koydu, biz yarısını koyduk yatırımımızın, bugün bu noktaya geldik ve burası sadece Türkiye’deki gençliğin değil dünyadaki çok farklı gençliklerinde kamp yapma alanları olacak. Emeği geçen bütün devlet yöneticilerimize, STK’lara, özellikle burada ısrarcı bir şekilde dosyasını takip eden Eskişehir Şube Başkanımız Yüksel Bey’e bu sürecin sonlandırılması noktasında emeği geçen Türkiye Kızılay Cemiyeti Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimize ve bize destek veren bağışçı ve gönüllülerimize şükranlarımızı arz ediyorum” dedi.

Harun Karacan: Kızılay gönüllüsü bir kişiyim

Açılışta yer alan AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan Kızılay gönüllüsü bir kişi olduğunu belirterek, “Ben 70’li yıllarda Kızılay’ın hem kan bağışçısı, hem de Kızılay üyesi olan Ali Karacan’ın oğlu olarak geldim. Biz babamızdan öğrendik, Kızılay’ı.  O zaman babam Eskişehir’de kumcuydu. Kızılay’da bizim yazıhanemizin tam yan tarafındaydı. Ben Sayın Kerem Kırım’ı da makam başkanlığından dolayı tanımadım. Benim daha öncesinde tanıdığım, değer verdiğim, sevdiğim, Türkiye’ye çok güzel, daha da güzel hizmetleri olacağı bir büyüğüm, arkadaşım, dostum. Ben öncelikle kendisini şehrimde görmekten son derece mutluyum. “Sayın genel başkan yardımcımız” dedi sunucu kardeşim. Ben onu da söyleyeyim: Ak Parti Milletvekiliyim.  Onunla ilgili bir polemik olmasın. Kızılay bağışçısı, gönüllüsü olarak, Kızılay üst delegesi olarak, Eskişehir’in evladı olarak buradayım. Yeterli mi? Makamlar, mevkiler hepsi gelip geçer.  Eskişehir’de 50 yaşın üstünde olan herkes muhakkak buraya bir uğramıştır, Hasırca Kampı’na. Hasırca Kampı 50 yaşının üstündekilerin o zamanda Eskişehir’de olup Eskişehir’de yaşayan, Eskişehir’i özümseyen, Eskişehir’in içini bizzat hisseden insanların devamlı uğradığı bir yerdir. Bugün gördük ki özellikle Yüksel Girgin başkan geldikten sonraki süreçte bizimde o zaman Ticaret Odası başkanlığımız süresince emeğine sağlık ekibinle beraber çok güzel hizmet verdin. Siz genel başkan olduktan sonra Kızılay şimdiye kadar kimlerin emeği varsa eline sağlık ama Kızılay tüm Türkiye’de ve dünyada tanınırlığı ve marka değeri en üst seviyeye geldi. Tüm Türkiye bunu biliyor. Tüm dünya bunu biliyor. Nerde bir mazlum, nerede bir mağdur, nerede bir sıkıntı, nerede bir üzüntü var Kızılay orada. Biz Kızılay’ın depolarının boş olduğu,  hangarlarının demirbaş kitlesinde dolu olup ama gerçekten bir afet olduğunda boş olduğunu da gören bir kardeşinizim. Çok şükür bugün tüm dünyada başta Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız, olmak üzere bir afet, bir sıkıntı, mazlum, mağdur olduğu zaman cumhurbaşkanımız ve heyetiyle beraber Kızılay başkanımız, yeri geldiğinde o ekibin içerisinde bizden önce orada dedi.

Vali Özdemir Çakacak: Kızılay’a şükranalrımı sunuyorum

Hasırca Kampı’nın önemine değinen Vali Özdemir Çakacak; “Kızılay bugün burada gördüğünüz gibi Hasırca kampı gibi kamplarda geleceğimiz teminatı olan gençlerimizin milli manevi değerlere bağlı olarak yetişmesini ve birer Kızılay gönüllüsü olarak yer alması için bu tür gençlik kamplarında gençlik ve spor bakanlığımız ile birlikte eğitiyor ve yetiştiriyor.

 Sadece gençler de değil, bu dönemde engelli kardeşlerimiz Hasırca Kampının imkanlarından faydalanıyor.  Son derece önemlidir. Engelli kardeşlerimiz için ve aileleri için son derece önemlidir Sayın Vekilimiz hepimizi bir engelli adayıyız dedi, değerli dostlar her insan bir engelli adayıdır bu yüzden engelli kardeşlerimize kimse acımayacak.  Engelli kardeşlerimiz bize acımayın bize imkanlar sunun diyor.   Bu gençlik kampı da engelli kardeşlerimiz için çeşitli becerilerini ortaya koyabilecekleri bir ortamdır.  Bu imkanı sundukları için Türk Kızılayı Genel başkan ve ekibine Şube Başkanı ve ekibine gönüllülerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.