HAMAM MÜZESİ VE SANAT SOKAĞI YILSONUNDA AÇILIYOR

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat çalışmaları devam eden Hamam ve Hamam Müzesi ile Sanat Sokağı'nda incelemeler gerçekleştirdi.

HAMAM MÜZESİ VE SANAT SOKAĞI YILSONUNDA AÇILIYOR
30 Ağustos 2020 Pazar 14:54

Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir turizminin kalbi konumunda olan Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde Kentsel Gelişim Projesi kapsamında Hamam ve Hamam Müzesi ile Sanat Sokağı çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında Odunpazarı'na büyük hareketlilik getirecek alanlar sayesinde Eskişehir turizmi yeni bir cazibe alanı daha kazanmış olacak.

İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, inşaat çalışmalarını yılsonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti. Büyükerşen "Şehrimiz özellikle iç turizmde her yıl on binlerce yurttaşımız tarafından ziyaret ediliyor. Eskişehir'in kalbi konumunda olan Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde hayata geçirdiğimiz projeler ile bu alan bir cazibe merkezi haline geldi. Şehrimize gelen turistlerin uzun süre vakit geçirdiği bu alanı yeni projeler ile daha da canlandırmak istiyoruz. Medeniyetimizin en önemli değerlerinden biri olan hamamlarımızı ve Eskişehir'in hamam kültürünü anlatan bir hamam ile müze inşaatımız devam ediyor. Ayrıca sanata ve sanatçıya verdiğimiz değeri yaşatacak bir sokak tasarladık. İçerisinde tiyatro salonu, atölyeler, sergi rampaları, fuaye alanları, kitap evi gibi farklı noktalar bulunacak. Bu sokakta düzenleyeceğimiz atölyeler ile farklı disiplinlerden sanatçıları bir araya getireceğiz. Kaybolmaya yüz tutmuş kukla sanatını ve üretim atölyeleri ile burayı sanatseverlerin içerisinde bulunmaktan keyif alacakları bir yer haline getirmek istiyoruz. İnanıyorum ki çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte bu bölge daha hareketlenecek" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.