HAKKARİ'DEN ACI HABER: 4 ASKERİMİZ ŞEHİT

Hakkari'de, Irak sınırında dün güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, dört askerimiz şehit oldu, 6 askerimiz de yaralandı.

HAKKARİ'DEN ACI HABER: 4 ASKERİMİZ ŞEHİT
20 Nisan 2019 Cumartesi 10:43

Irak sınırında Çukurca ile Yüksekova ilçeleri arasındaki Seriveri bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine, dün akşam saatlerinde PKK’lı teröristlerce ateş açıldı. Açılan ilk ateşte, iki asker şehit oldu, sekiz asker de yaralandı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bölgeye takviye kuvvetler sevk edildi. Teröristlerin bulunduğu bölge düzenlenen hava harekatıyla bombalandı, obüslerle ateş altına alındı.

HASTANEDEN DE ACI HABER

Yaralı askerler, bölgeden helikopterle alınarak hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan askerlerden ikisi daha, doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede hava destekli geniş çaplı operasyonların sürdüğü bildirildi.

İŞTE ŞEHİTLERİMİZ

Çıkan çatışmada şehit olan kahramanlarımızın isimleri şunlar; Piyade Sözleşmeli Er Erhan Çiyapul, Piyade Sözleşmeli Er Murat Şahin, Piyade Sözleşmeli Şevket Çetin ve Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı.

Milli Savunma Bakanlılğından, Bakan Hulusi Akar imzalı yapılan açıklamada ise “Silah arkadaşlarımız 19 Nisan 2019 tarihinde terörle mücadele harekatında şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize bağsağlığı ve sabır dilerim” denildi.

Ankara’ya şehit ateşi düştü

Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın şehit olduğu haberini, Ankara’nın Çubuk ailesinde yaşayan ailesine eve gelen askeri yetkililer verdi. İki çocuklarından birini kaybeden baba Mustafa ile anne Ayşe Kırıkçı, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları ve komşuları, taziye için eve akın etti. Şehit Kırıkçı’nın cenazesinin bugün ikindi namazı sonrası ilçede toprağa verilmesi bekleniyor.

Şehit ateşi Giresun'a düştü

Şehit Sözleşmeli Piyade Er Murat Şahin'in memleketi Giresun'un Espiye ilçesi Merkez Ulu Camii’nde ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanacak.  Şehit Murat Şahin'in dört yıldır sözleşmeli piyade er olarak görev yaptığı ve bekar olduğu öğrenildi.


Etiketler; #şehit #Hakkari
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.