GÜNAY: LAÇİN GÖLETİ GELECEK YIL TAMAMLANIYOR

Eskişehir AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp ve Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam ile birlikte DSİ Genel Müdür’ü Kaya Yıldız’ı ziyarete gittiler. Her iki ilçe halkının en önemli sorunu tarımsal sulama konusu görüşüldü.

GÜNAY: LAÇİN GÖLETİ GELECEK YIL TAMAMLANIYOR
23 Ekim 2020 Cuma 13:01

LAÇİN GÖLETİ GELECEK YIL TAMAMLANIYOR

Sarıcakaya İlçesinde bulunan %60 tamamlanmış Laçin Göleti için yıl sonu ödenekleri ile çalışmaların tekrar başlatılması ve 2021 yılında şartların elverişli olması halinde tamamlanması hedeflendi. Dış İlçelerden Sorumlu Koordinatör Milletvekili Günay Sarıcakaya İlçemiz mikro klima iklimi ile sebze ve meyve üretiminde önemli bir üretim merkezidir. İnşallah Laçin Göletinin tamamlanması için 10 milyon liralık bir ek ödenek gerekiyordu. Laçin  Göleti tamamlandığında 7 bin dönüm arazi sulanacak, üretim kapasitesi artacak, ilçemize, şehrimize ve ülkemize ekonomik değer katacak.” dedi.

21 BİN DEKAR ALAN SU İLE BULUŞUYOR

Günay ayrıca cazibe sulama sistemi hakkında da çok önemli bir müjde verdi. Prof. Dr. Günay, ‘’Beylikova Belediyesi ve DSİ 3. Bölge Müdürlüğü arasında yapılan Protokolle İşletmesi Beylikova Belediyesi tarafından yapılan Beylikova Depolama ve Sulama Tesisinin 1. Etap 9 Bin Dekar cazibe sulama sistemini daha önceden hizmete açmıştık. Şimdi ise Çiftçi ve Üreticilerimizin yoğun istekleri üzerine yaptığımız 2.etap 12 bin dekar Cazibe ile sulama sistemi projemiz kabul edilerek DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Cazibe sulama sistemi yatırım projesi 18 Milyon TL bedelle ihale çıkıyor. Bu sayede toplamda 21 bin dekar kıraç ve susuz topraklar suya kavuşuyor.’ şeklinde konuştu.

İLÇELERİMİZ ADINA TEŞEKKÜR EDERiZ

Prof. Dr. Günay açıklamasını “Eskişehir Gökpınar Barajı'ndaki çalışmalardevam ederken,  Günyüzü ilçemize ilave olarak Beylikova ve Sarıcakaya ilçemizde de tarımsal sulama sorunları gideriliyor. Yaz döneminde Bakanlığımıza ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına yaptığımız talepler sonucu 11 Eylül 2020 tarihinde Sayın Naci Ağbal, Gökpınar Barajı için 20 milyon liralık ek ödeneğinin verileceği ve en kısa sürede barajın tamalanacağı müjdesini benimle ve Valimiz Erol Ayyıldız ile paylaştı. Yüzde 79’u tamalanan baraj inşaatın tamamlanmasıyla barajda depolanacak su ile 60 bin 860 dekar zirai arazisulanacak. Üç ilçemize yaklaşık 50 milyon liralık ek yatırımın gerçekleşmesini sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğqn’a, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Sayın Naci Ağbal’a Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirliye, DSİ Genel Müdürü Sayın Kaya Yıldıza ve DSİ 3. Bölge Müdürü Sayın Kağan Şana ilçelerimize vermiş oldukları destekler için teşekkür ediyoruz.’’ şeklinde sonlandırdı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.