GÜNAY ÇOCUK EVLERİNİ ZİYARET ETTİ

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Eskişehir’de bulunan çocuk evlerini ziyaret etti.

GÜNAY ÇOCUK EVLERİNİ ZİYARET ETTİ
19 Eylül 2019 Perşembe 15:02

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Eskişehir’de bulunan çocuk evlerini ziyaret etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın uygulaması olan ve 2009 yılından beri Eskişehir’de yürütülen çocuk evleri projesinde bugün 21 çocuk evinde 85 çocuğa hizmet veriliyor. Prof. Dr. Günay ziyaretinde “Şehrimizde bulunan evlerimizde çocuklarımızla belli aralıklarla bir araya geliyorum. Şehrimizde 21 çocuk evinde şu an 85 çocuğumuz kalıyor. Vardiyalı şekilde bakım personellerimiz bu evlerde çocuklarımızla her an beraberler. Ayrıca Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğümüz bünyesinde öğretmenlerimiz ve çocuk gelişim uzmanlarımız bulunuyor. Yalnız eğitimleri değil, sanat ve spor alanlarında da destekler veriliyor. Gitar, ney çalanlar, resim yapanlar, sporun bir çok dalında kendilerini yetiştiren yavrularımızı görmekten mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımıza en iyi şekilde yetişmeleri için gerekli ortamın sağlanması konusunda destek veren başta Bakanlığımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

HEPİMİZİN YAVRULARI 
8-11 yaşları arasındaki kız çocuklarının ve 11-15 yaşları arasındaki erkek çocuklarının yaşadığı iki ayrı evi ziyaret eden Prof. Dr. Günay, çocuklara bazı zeka oyunları hediye etti. Günay çocuklarla okul hayatları, gittikleri kurslar ve sosyal yaşamları hakkında uzun uzun sohbet etti. Sonrasında Günay ve çocuklar oyun oynadılar. Prof. Dr. Günay son olarak “Çocuk evlerimizin yarısını ziyaret ettiğimi söylediler, inşallah diğer evlerdeki yavrularımızı da ziyaret edeceğim. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, hepimize emanet. Çocuklarımızın hem akademik anlamda hem de sosyal hayat anlamında iyi yetişmesi bizler için çok önemli. Onların karnelerini ve okul başarılarını paylaşmaları, müzik enstrümanlarını çalmalarını ve yaptıkları sanatsal aktiviteleri göstermeleri her şeye değiyor. O kadar içten sorular soruyorlarki, insan samimiyet ne görüyor. Onları belli aralıklarla ziyaret ediyorum ve etmeye devam edeceğim" dedi. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.