GELDİNİZ Mİ DÜNDAR ÜNLÜ’NÜN SÖZÜNE?

Soner Uçak yazdı...

GELDİNİZ Mİ DÜNDAR ÜNLÜ’NÜN SÖZÜNE?
12 Nisan 2018 Perşembe 15:40

Yerel ile merkezi iktidar arasındaki uyuşmazlıktan dert yakınmıştı. Merkezi hükümet ile yerel iktidar uyumlu olsa daha fazla hizmet gelir demişti.  

 

Gerçekleri bir bir yüzümüze tokat gibi çakmıştı Dündar Ünlü...

 

Derken, bugün bazı gazetelerin manşetlerinde, bazı köşe yazılarının köşelerinde bir feryat, bir figan… “Onlara var da bize yok mu?” deniyor. Onlara verilen ne? Kayseri’de tramvay yollarının yapımını bakanlık üstleniyormuş.  Eskişehir’de ise malumunuz tramvay ile ilgili tüm iş ve işlemler belediyenin üzerinde.

 

Hatırlayalım… Hatırlamak mı daha kolay, yoksa unutmak mı? İşin aslı bizim gibi toplumlar, unutmak üzerine kurduğu için saadeti, unutma eylemi artık çok fazla yorucu gelmiyor. Canı yakan sevgiliyi, satan dostu, atılan kazığı unutmak üzerine kurduğumuz için kurguyu, unutmak artık milli yeteneğimiz haline geldi. O yüzden hatırlamak daha zor bir meşgale.  Ama kısa süre önceden söz edeceğim. Sizi çok fazla zorlamaya niyetim yok.

 

Çok kısa bir süre önce İstanbul Belediye Başkanı ne demişti?  “Metro yapımında öncelik AK Parti’’nin en çok oy aldığı yerler olacak” yüzümüze vurulan bir başka acı gerçek daha.

 

Anlamlandıramadığım şey ise bu yaşananların haber niteliği hala taşıyor olması… İl Başkanı deklere ettiği, İstanbul Belediye Başkanı göğsünü gere gere söylediği bu durum hala haber olma özelliği taşıyor ise habercilik anlayışımızı bir kez daha gözden geçirmemiz gerekiyor.

 

Şimdi haber olmaya değer şey bana kalırsa; CHP’li belediyelere rağmen AK Parti Hükümeti’nin Eskişehir’e hizmet getirme konusunda samimi bir çaba içerisine girmesi. Dündar Ünlü’nün de var olan acı gerçekten sıyrılarak, var olması gereken doğruya yani; CHP’li belediyelere rağmen merkezi iktidarın gücünü Eskişehir yararına kullanmaya ağır ağır yönelmesi.

 

CHP belediyelerinin merkezi hükümet ile çatışma yaşaması gayet doğal. Siz AK Parti İl Başkanı olarak bu çatışmaya rağmen Eskişehir’e ne kazandırıyorsunuz? Ondan haber verin. “Ee canım yapıyoruz ya daha ne yapalım” derseniz, önünüze Kayseri Belediyesi'ne yapılan güzelliği böyle koyuverirler.

 

Gelelim feryat figan edenlere; var olan tabloya tekrar tekrar bakarak ve baktırarak “vah vah” etmek ile olacak iş değil. Bir zaman sonra insanlar durumu kanıksar. “Madem AK Partili Belediye ile daha kolay olacak bazı işler” derlerse, inanın siyasi tercihlerini değiştirmekten zerre imtina etmezler.

Bu nedenle merkezi iktidara rağmen iş üretmeye, icraat yapmaya  odaklanmak yapılacak en iyi seçim yatırımı bence.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Küçülesen ESES - 6 yıl önce
Merkezi (ankara) yönetimden bildim bileli eskişehire severek veya isteyerek ilgişi bir yardım olayı olduğunu hatırlamıyorum.. dönün 50-55 sene geriye yıl 2018. Yapsınlar bakalım bi mukayese... son 20 senede (beğenilir-beğenilmez), şimdiki Ankara hükümeti yani merkezi idare yılmaz hocaya ne gibi bi kolaylık sağladı... ve esk.AKP MV.leri de dshil..hee projede sayısal çoğunlıkları ellrrinde belediye meclisinde.. hep engel hep köstek... oysaki şehirde onlardda yasamakta... hamamyoluna.. kentparka.. sazovaya.. her güzel şeye öutlal bi KULPLARI var... en son örneğide TRAMVayın şehir hastanesi olayı... aklımızla dalga geçmesinler...
Avatar
Enver - 6 yıl önce
Hükümet olmak bu değildir. Hükümet oy alamadığı yerleri kazanmak için daha çok hizmet yapmalıdır. Ayrımcılık iyi değildir.