Gar katliamının 3. yılında: "Acımız dinmiyor..."

DİSK, KESK, TMMOB, Eskişehir Bilecik Tabip Odası Ankara Gar Katliamı'nın 3. yılında hayatını kaybedenleri andı.

Gar katliamının 3. yılında: "Acımız dinmiyor..."
10 Ekim 2018 Çarşamba 19:03

DİSK, KESK, TMMOB, Eskişehir Bilecik Tabip Odası Ankara Gar Patlamasının 3. yıl dönümünde Adalar'da hayatını kaybedenler için basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya katılanlar hayatını kaybeden 103kişinin fotoğraflarını ve isimlerini ellerinde taşıdılar.  

Katliamla cevap verdiler

TMMOB İl Koorsinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Aykanat törene katılan kurumlar ve kişiler adına bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Gerçek sorumlular cezalandırılmadığı için acılarının her geçen gün büyüdüğünü vurgulayan Aykanat, “Bundan üç yıl önce, ülkemizin içinden geçtiği şiddet ve çatışma ortamının sona erdirilmesi için “Savaşa inat, barış hemen şimdi” şiarıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingimize savaştan beslenen karanlık odaklar katliamla cevap verdiler.  Yüreği insan sevgisiyle ve barış özlemiyle dolu 103 arkadaşımız yaşamını yitirdi. “ dedi.

Yargı süreci hızla bitirilmek istendi

Aykanat siyasi iktidarın ve idarecilerin takındıkları tutum ve yargı sürecini eleştirerek şunları belirtti: “Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi 3 Ağustos günü 10 Ekim Ankara katliamı davasında kararını açıkladı. Yargı süreci hızla bitirilmek istendi. Yargının tutumu ve açıklanan karar katliamın gerçek faillerinin kimler olduğuna dair kuşkumuzu daha da büyüttü. Duruşmalarda yaşananlara, siyasi iktidarın ve mahkemenin tavrına bakıldığında davanın birkaç tetikçinin, yardım ve yataklı edenlerin çeşitli cezalarla sonuçlandırılması üzerine kurgulandığı anlaşılmaktadır. Karar da buna uygun olarak verilmiştir. Mülkiye müfettişlerinin hazırladığı raporda adeta katillere Ankara’ya kadar bir koridor açıldığı anlaşılmasına rağmen Mahkeme heyeti raporu ciddiye almadığı gibi avukatlarımızın ısrarlı talebine rağmen raporda kastı/ihmali yazılı olan kamu görevlilerini ne sanık olarak yargılamış, ne de tanık olarak dinlemiştir!”

Bedeli ne olursa olsun devam edeceğiz

Katliamın tüm sorumluları yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar öfkelerinin diri kalacağını ifade ederek, “Barış özleminiz yerine gelinceye kadar mücadelemiz bedeli ne olursa olsun devam edecektir. Gerçek katiller ortaya çıkarılıncaya ve gerçek adalet yerini buluncaya kadar and olsun ki durup dinlenmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz, yılmayacağız. Affetmeyeceğiz, unutmayacağız, unutturmayacağız.” dedi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.