FUAT ÇAPA

SONER UÇAK YAZDI...

FUAT ÇAPA
05 Kasım 2018 Pazartesi 11:16

Hafızayı çok zorlamadan, Eskişehirspor’un son 8 yıllındaki teknik direktörlerine baktığımızda, o koltuğa alkış ve tezahüratlar ile oturttuğumuzu nasıl göndereceğimizi kara kara düşünmüş, gittikten sonra ise göndermek için ciddi nedenlerimizin olduğunu yüksek sesle dile getirmişizdir.

Haklıydık belki de!

Veya yanlış giden bir şeyler karşısında, gitmesi gereken ilk kişilerdi.

Bilinmez…

Kimileri taktik olarak istenileni verme başarısı gösterse de, karakter olarak bize uygun değildi hani. Veya iyi güzel insandı da, ah bir de futbol bilgisi olsaydı…

Denklem bir türlü tutmuyor, ağzı yakan sütler gelen yoğurdu illa üfletiyordu. Üflesen ne çare! Hoca gelmişti destek olunmalıydı. Kimi zaman içe sinmeden, kimi zaman “takımı yıpratmayalım” diyerek, hep destek, tam destek demiş bir camia belki de yolun en kavisli, iklim şartlarının en çetininde hiç tereddüt etmeden bir hocayı avuçlarının içi patlayıncaya kadar alkışlıyor. İçlerinde hiçbir kuşku olmadan hocalarına sarılıyor. 

Alt alta sıralayıp, pek çok özelliğini yazmak mümkün elbette Fuat Çapa’nın…

Mesela taraftarlar ile kurduğu samimi bağ sayfalarca yazılabilir.

Genç futbolcuların psikolojisinden anlayışı

Ya da, milyonlarca liralık takımların başında mimik hareketleri ile imparatorluk koltuklarına oturanların aksine hiçbir makam gözetmemesi, kanaatkarlığı.

Ama bana kalırsa en önemli özelliği direnci, dirayeti.

Ve tüm zorluklar karşısında gösterdiği direncin bey efendiliğine fiske vurmasına izin vermemesi.

Şehre her fırsatta birliktelik mesajı vermenin başka bir yolunu bulması

Kuru tehditlere, “taraftar önüne atarım” gibi Türkiye futbolunun kronik hastalıklarına sağlam bir bağışıklığı var Çapa’nın. Yakalanmadı, yakalanmıyor…

Boşa değil elbette; Belçika'nın İkinci Futbol Ligi takımı Hamme'nin teknik direktörlüğünü yapan Fuat Çapa, Avrupa'nın birinci ve ikinci liglerinde görev alan diplomalı ilk ve belki de tek Türk teknik direktör olma özelliğini taşıyor. Bu unvanı almak için geçtiği hatırı sayılır beş yıllık bir eğitim süreci.

Mevki ve makamı her neresi ise hiç kolay gelmedi o noktaya anlayacağınız.

Ne bir camia, ne bir cemiyetin desteği ile serilmedi makamlar Çapa’nın ayağının altına.

Zorluluklarla mücadele etmeyi öğrenmiş, daha önemlisi zorluklarla nasıl mücadele edilmesi gerektiğini biliyor.

Yanlış zamanlarda tanışılmış en doğru insandır Çapa. Kış güneşidir anlayacağınız. Kar, tipi, boran olsa da üşümemize izin vermiyor…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih - 5 yıl önce
Harika bir yazı Tebrikler Soner