Fahiş fiyat arttıranlara ve stokçulara 100 bin liradan 500 bine kadar ceza

Fahiş fiyat artışında bulunduğu tespit edilenlere 10 bin liradan 100 bin liraya, stokçuluk yapanlara ise 50 bin liradan 500 bin liraya kadar idari para cezası verilecek.

Fahiş fiyat arttıranlara ve stokçulara 100 bin liradan 500 bine kadar ceza
28 Mayıs 2020 Perşembe 16:27

AA’nın haberine göre, olağanüstü hal, afet ve ekonomik dalgalanma dönemleriyle diğer acil durumlarda fahiş fiyat ve stokçuluğun denetlenmesi amacıyla oluşturulan ‘Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu‘nun görev ve yetkileriyle çalışma esasları düzenlendi. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre kurulda Ticaret, Adalet, Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Tarım ve Orman bakanlıkları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve Reklam Kurulu’ndan toplamda 13 üye yer alacak. Kurul Fahiş fiyat uygulayanlara 100 bin TL, stokçuluk yapanlara da 500 bin TL’ye kadar para cezası uygulanabilecek

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.