Ev içi şiddeti önleyecek tedbirler acilen alınmalıdır

Türkiye Barolar Kadın Hukuku Komisyonu Birliği (TÜBAKKOM) ve Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından yapılan ortak açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkmayan vatandaşlar için ev içi şiddeti önleyecek tedbirlerin acilen alınması gerektiği uyarısında bulunuldu.

Ev içi şiddeti önleyecek tedbirler acilen alınmalıdır
05 Nisan 2020 Pazar 19:14

Türkiye Barolar Kadın Hukuku Komisyonu Birliği (TÜBAKKOM)  ve Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafın yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Korona virüs salgını nedeniyle evlerdeki izolasyonun ev içi şiddeti arttırdığı bu süreçte yardım hatlarına gelen başvurulardan ve durmayan kadın cinayetlerinden anlaşılmıştır. lgili kurum ve kuruluşlar tarafından konunun öneminin algılanmasıyla, acilen sosyal politikalar oluşturulmalı, önlemler alınmalı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelere bu yönde destek verilmelidir.  Pandemi ortamında şiddete maruz kalan veya kalacak olan kadınlarımızın başvuruları konusunda titiz davranılmalı, kadınların kolluğa, hastanelere, Barolara ve Adliyelere gecikmeksizin erişimleri sağlanmalıdır. HSK’ ın 30.03.2020 tarihli kararının 10. Maddesinde yer alan “6284 sayılı kanun kapsamında verilen tedbir kararlarının yükümlülerin korona virüs kapsamında sağlığın tehdit etmeyecek şekilde değerlendirilmesi gerektiği” yönündeki görüşü, şiddet uygulayana karşı uzaklaştırma tedbirinin uygulanmamasına neden olacaktır. Ev içindeki şiddetin yoğun yaşandığı ülkemizde, üstelik virüs salgını nedeniyle şiddetin arttığı bir dönemde bu karar ev içi şiddeti daha da arttıracak,  çocuk ve kadınlarımızı korumasız bırakacaktır.”

                                        

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.