ESOGÜ'DE GELECEĞE İZ BIRAKAN KONGRE

1. Uluslararası Teknoloji Transfer Ofisleri Kongresi’nde konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak Türkiye’nin uluslararası alanda rekabet gücü kazanması için teknolojilere yön veren ülkeler arasında yer almasıyla gerektiğini ifade etti.

ESOGÜ'DE GELECEĞE İZ BIRAKAN KONGRE
26 Eylül 2019 Perşembe 12:19

1. Uluslararası Teknoloji Transfer Ofisleri Kongresi’nde konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak Türkiye’nin uluslararası alanda rekabet gücü kazanması için teknolojilere yön veren ülkeler arasında yer almasıyla gerektiğini ifade etti.

“Geleceğe İz Bırak” sloganı ile Türkiye’de ilk defa düzenlenen 1. Uluslararası Teknoloji Transfer Ofisleri Kongresi, 26 - 28 Eylül 2019 tarihlerinde ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Türkiye’den ve dünyadan yüzden fazla teknoloji transfer uzmanları, akademisyenler, yatırımcılar ve sanayicilerin katılımı ile gerçekleşecek.

Konferansın açılışında konuşan ETTOM Müdürü Doç. Dr. Şahin Coşkun konferansın amacının geleceğin teknolojilerini ön gören bu doğrultuda çalışmalarını yürüten araştırmacıların, bu vizyonla risk alabilen sanayici ve yatırımcılardan oluşan ekosistemin devamlılığını sağlayacak stratejilerin gelişmesi olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurul Üyesi Dr. Osman Coşkun bilginin önemine dikkat çekti. Coşkun, bilgi ve düşünceye hakim olan ülkeler dünyayı yönettiğini ifade ederek, Türkiye'nin bilgiye hakim olmamız gerektiğini aktardı.

TEK SIKINTIMIZ KOORDİNASYON EKSİKLİĞİMİZ

Dr. Coşkun, Türkiye’nin tek sıkıntısının koordinasyon eksikliği olduğunu belirterek, “Gelecek 10 yıl içerisinde çok şey değişecek ve değişim çok hızlı olacak. O yüzden bu yapılan çalışmalar çok önemli. Dünyanın bütün ülkelerinde en üst firmalarda bizim çocuklarımız var. Çok başarılı bir nesile sahibiz. Gelecek de olduğu gibi geçmişte yine bizim neslimizin ortaya koyacağı teknolojilerle insanlar huzur bulacak. Bizim teknolojilere koordineli olarak sahip olmamız gerekiyor. Bizim her şeyimiz var. Tek sıkıntımız koordinasyon eksikliğimiz” dedi.

Eskişehir motor teknolojilerinin merkezi olmalı diyen coşkun, “Eskişehir motor teknolojilerinin merkezi olması için her türlü imkana sahip. Bunun için bir teşvik yapılacaksa ilgili bakanlık bu alanda çalışmalar yapmalı. Eskişehir bu alanda uzmanlaşmalı” diye konuştu.

“İçinde bulunduğumuz yüzyılda bilginin kontrolüne yönelik teknolojilerin geleceğimizi yönlendireceği aşikârdır” diyen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak şunları söyledi:

“Teknoloji emek ve sermayeden sonra üretim girdilerine dâhil edilen en önemli bileşendir. Hem sosyal hayatı şekillendiren hem de ekonomik güç veren teknoloji 21. yüzyıl toplumlarının hayatta kalmasının ve gelişmesinin tek yolu olarak görülmektedir. Bununla beraber teknolojiyi oluşturan bilgi artık eski dönemdeki gibi sadece sahibine ait gizli bilgi değildir. Topluma ait, kolektif ve kümülatif bir olgu olarak görülmektedir. Geçtiğimiz yüzyıllarda bilgi üretimine yönelik teknolojiler sosyal ve ekonomik hayatımızı etkilerken; içinde bulunduğumuz yüzyılda bilginin kontrolüne yönelik teknolojilerin geleceğimizi yönlendireceği aşikardır.”

Türkiye'nin uluslararası alanda rekabet gücü kazanması için teknolojilere yön veren ülkeler arasında yer gerektiğini vurgulayan Şenocak, “Güçlü bir Türkiye için ülkemizin büyük ivme kazanan teknolojik gelişmelere yalnızca yetişebilmesi ve takip edebilmesi yeterli değildir. Türkiye'nin uluslararası alanda rekabet gücü kazanması artık teknolojilere yön veren ülkeler arasında yer almasıyla mümkün olacaktır. Tam bu noktada teknoloji transfer ofisleri hizmet verdiği ve işbirliği yaptığı tüm paydaşlar için buluşma noktasıdır. İlki düzenlenen bu kongrenin geleceğe iz bırakmasını temenni ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.