ESO MADENCİLİĞİ MERCEK ALTINA ALDI

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Eskişehir Madencilik Kümesi ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) girişimiyle gerçekleştirilen toplantıda Türk Madencilik sektörü mercek altına alındı. ESO Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda ayrıca maden mevzuatında yapılan son düzenlemeler ile maden kazalarında işverenin idari, hukuki ve cezai sorumluluğu da açıklandı.

ESO MADENCİLİĞİ MERCEK ALTINA ALDI
16 Şubat 2018 Cuma 14:39

Eskişehir ve bölgesindeki madencilik alanında faaliyet gösteren firma temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Eskişehir Madencilik Kümesi Başkanı Ekrem Bulur, sektörün Eskişehir’deki durumu hakkında bilgi verdi. Eskişehir’deki madencilik faaliyetlerini daha da geliştirmek için küme çatısı altında bir araya geldiklerine değinen Bulur, “üyelerimiz arasında mesleki, teknik, ticari, hukuki ve idari konularda işbirliği bunların yanı sıra dayanışma ve bilgi alışverişi sağlamak konularında çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi. Toplantıda konuşan Maden İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Tombul, Türkiye’nin dünyada 132 ülke arasında yapılmış bir çalışmada toplam maden üretimi itibariyle 28. üretilen maden çeşitliliği açısından da 10. sırada yer aldığını açıkladı. Ülkemizde 2005-2017 yılları arasında yapılan kömür arama çalışmaları ile Türkiye’nin linyit rezervlerinin 17,3 milyar tona ulaştığının bilgisini veren Tombul, altın potansiyelinin ise 6 bin 500 ton olduğu tahmin edildiğini söyledi. ESO’daki toplantıda birde sunuş yapan Tombul, maden kazalarının önüne geçilmesi ve olası kazalarda hukuki süreçler hakkında da bilgi verdi. Yılda en az bir kez denetlenmesi gereken madenler risk büyüklüklerine göre yılda bir, iki ve dört kez denetlenmeye başlanılarak “Maden Sahalarında Risk Yönetimi” adı altında başlatılan uygulamadan bahseden Tombul, maden sahaları “mavi”, “sarı” ve “kırmızı” olmak üzere üç gruba ayrıldığını belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.