Esnaftan sokak köpeklerine şefkat

Eskişehir’in en işlek yerlerinden olan İki Eylül Caddesindeki iki sokak köpeğinin tüm bakım masrafları, bölge esnafı tarafından karşılanıyor.

Esnaftan sokak köpeklerine şefkat
13 Aralık 2017 Çarşamba 13:00


Köpeklerin yiyecek, içecek ve barınma gibi temel ihtiyaçları için seferber olan esnaflar, ‘Zeytin’ ve ‘Şımarık’ ismini verdikleri 2 sokak köpeğine yaklaşık 2 yıldır özenle bakıyor. Hayvanların mama ihtiyacını titizlikle takip eden vatandaşlar, soğuk havalarda köpeklerin üzerini eski elbiseler ve battaniyelerle örterek sıcak tutmaya çalışıyor.


Uzun yıllardır İki Eylül Caddesi üzerinde çalışan ve bölge esnafı adına konuyla ilgili bir açıklama yapan Sabahattin Koç, Zeytin ve Şımarık’ın kendileri için çok değerli olduğunu dile getirdi. Köpekleri yaklaşık 2 yıldır kendi çocuklarıymış gibi büyüttüklerini aktaran Koç, “Onlar bizim maskotlarımız. Her şeyleri ile ilgileniyorum. Mamaları bitince hemen yenisini alıyoruz. Sularını eksik etmiyoruz. Sağ olsun diğer esnaf arkadaşlar da ellerinden geleni yapıyorlar. Biz onları sahipsiz bırakmayacağız. Zeytin ve Şımarık’a çok alıştık. Onlar da bize çok alıştı. Bölgedeki tüm esnaflar olarak elimizden geldiğince onları koruyup, kollamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


“İnsanlık namına yapıyoruz”


Hayvanların çaresiz varlıklar olduğunu ve onlara yardım etmeyi bir görev olarak kabul ettiklerini aktaran Sabahattin Koç, konuyla ilgili şunları kaydetti:
“Allah bize dil vermiş. Konuşuyoruz, derdimizi anlatıyoruz. Ama onlar yalnızca havlayabiliyorlar. Onlar da acıkıyor, onlar da susuyor, onlar da üşüyor. Onlar da bir nefes. Biz bunu insanlık namına yapıyoruz. Bunlar da Allah’ın bir varlığı. Bu hayvanlara bakmak bizim için bir mutluluk kaynağı.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.