Eskişehirliler 15 gün daha başka ile gidemeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı ardından açıklamalarda bulundu.

Eskişehirliler 15 gün daha başka ile gidemeyecek
18 Mayıs 2020 Pazartesi 19:32

Erdoğan 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını belirtti. 65 yaş üstü vatandaşlar bayramın ilk günü 14.00 ila 20.00 arasında sokağa çıkabilecek. Eskişehir’in de dahil olduğu 15 ilde il sınırına çıkma yasağı 15 gün daha sürecek.

İŞTE ALINAN YENİ KARARLAR

Arefe gününden bayramın son gününe kadar 23-24-25-26 Mayıs’ta 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

* 15 il için geçerli olan şehirler arası seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatıldı. Cezaevlerinde bir süredir yapılmayan kapalı görüşleri belirli sınırlandırmalar ve tedbirler eşliğinde Haziran ayında yeniden başlıyor.

* 60 bin mahkumun Mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süreyle uzatılmıştır.

* 29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte valilik ve müftülüklerce belirlenen şartları uygun olan camilerde ibadete açılıyor. Bir süre sadece öğlen namazı kılınacaktır. Cemaatle namazı kurallar içerisinde ifade edecek.

* Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim öğretim yılını sona erdi.. Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacak.

* Kreşler ve bakımevleri 15 Haziran’da faaliyete geçecek

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.