Eskişehirli şair ve ozanlar Atatürk’ü sevdiği şiir ve türkülerle andılar

Eskişehir Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği’ne (EŞYODER) üye şairler ve ozanlar, dernek binasında Atatürk’ün sevdiği şiirleri okudular, türküleri söylediler.

Eskişehirli şair ve ozanlar Atatürk’ü sevdiği şiir ve türkülerle andılar
14 Kasım 2017 Salı 12:08


Eskişehirli şairler ve ozanlar, Atatürk’ün vefatının 79’inci yılında farklı bir etkinliğe imza attılar. Atatürk’ün sevdiği şiirleri dernek binasında okuyan şairlere, ozanlar da Atatürk’ün sevdiği türkülerini seslendirerek eşlik ettiler. Atatürk’ün sevdiği şiir ve türkülerle ilgili açıklamada bulunan EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar "Şairlerimizin ve ozanlarımızın Atatürk ile ilgili düzenledikleri şiir ve türkü etkinliği, bizleri çok duygulandırdı. Atatürk Haftası kapsamında; Atatürk’ün devrim ve inkılapları gelecek nesillere aktarılarak, ülkemize bırakmış olduğu mirasları hatırlıyoruz. Bu hafta kapsamında 34 şairimiz, Atatürk’ün sevdiği şiirlerini okudular, ozanlarımızdan Arif Çayır, Durşen Mert (Aşık Nurşah), Hasan Bakırcı Atatürk’ün sevdiği türkü ve şarkıları sazları eşliğinde söylediler. Yazarlarımız da, Atatürk’le ilgili hatıraları anlattılar. Şairlerimiz, yazarlarımız, ozanlarımız; Atatürk’ün sevdiği şiirleri, sevdiği türküleri, şarkıları, hatıraları Atatürk’e yad ettiler. Türkiye Cumhuriyeti' nin kurucusu ve yeniliklerin sahibi olan Atatürk, fikirleri ile her zaman yaşayacak ve yaşatılacaktır’’ diye ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.