Eskişehirli muhtarlar Muhtarlar Günü’nü kutladı

Eskişehirli Muhtarlar 19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Eskişehirli muhtarlar Muhtarlar Günü’nü kutladı
19 Ekim 2018 Cuma 12:29

Etkinlikler ilk olarak merkez ilçeler ve kırsal bölgelerden tüm muhtarların katılımıyla, Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen çelenk sunma töreniyle başladı.

Etkinlik muhtarlar için  Tasigo Otel’de düzenlenen kahvaltıyla devam etti. Kahvaltıya muhtarlarla birlikte Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak da katıldı. Kahvaltıda konuşan Vali Çakacak muhtarların vatandaşın devletine açılan ilk kapısı olduğunu belirterek; “Sizler hem milletin hem devletin yanındasınız. Kamu görevi görüyorsunuz ve aynı zamanda sizleri seçen insanlara da hizmet ediyorsunuz. Bunun bilincinde olduğunuzu da yaptığınız işlerde görüyoruz.” dedi. Kamu yöneticisi olarak muhtarların görevini çok önemsediklerini ifade eden Çakacak şunları ekledi: “Siz değerli muhtarlarımız demokrasimizin ve sistemin vazgeçilmez yapı taşısınız. Demokrasinin gelişmesi ve yerel de yaygınlaşmasına katkıda bulunan en önemli unsurlarsınız. “

Türkiye Muhtarlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ali İrfan İbiş yaptığı konuşmada devletin yanında olduklarını vurgulayara şunları söyledi: “Ülkemize en iyi nasıl faydalı olabileceğimizi sorguluyor ve bu kurumu daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. Bu sebeple Türk Bayrağımızın dalgalandığı her yerde  evimizden, eşimizden ve aşımızdan feragat ederek görev yapmaya ve vatanımız için canımızı seve seve vermeye hazır olduğumuzu her platformda gösteriyoruz. “ 

Toplantıda söz alan Eskişehir Muhtarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Mustafa Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Serpil Üstsoy, “Muhtarlar halkın gözünde devlet devletin gözünde halktır. Muhtarlar siyasetten uzak, tarafsız tamamen kendi kişilikleri ile toplumda kabul görmüş, halkın güven oyuyla seçilmiş en önemli kanaat önderleri, yerel yönetimlerin kılcal damarı  demokrasinin temel taşıdır.” sözleri ile bu büyük camianın bir üyesi olmaktan dolayı duyduğu onur ve mutluluğu ifade etti. 

Etkinlikler görev yapan kadın muhtalara ve uzun yıllardır hizmet veren en yaşlı muhtarlara plaket verilmesi ile sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.