ESKİŞEHİR’E BİR KARDEŞ ŞEHİR DE İSPANYA’DAN

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Eskişehir’e gelen İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Juan Gonzales Barba, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

ESKİŞEHİR’E BİR KARDEŞ ŞEHİR DE İSPANYA’DAN
20 Kasım 2019 Çarşamba 15:15

İspanya Ankara Büyükelçisi Juan Gonzales Barba, eşi ile birlikte geldiği Eskişehir’de Başkan Büyükerşen’i ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi alan konuk büyükelçi, Başkan Büyükerşen’in 4 dönem boyunca Eskişehir’de örnek çalışmalar hayata geçirdiğini ifade ederek, kendisinin bu dönemde de başarılı çalışmalara imza atacağına inandığını belirtti. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak uluslararası ilişkilere önem verdiklerini ifade eden Başkan Büyükerşen ise “Dünya’nın dört bir yanından edindiğimiz kardeş şehirler ile kültürel, sanatsal ve sosyal ilişkiler içerisindeyiz. Ülkeler arasındaki ikili ilişkilerin yerel yönetimler tarafından kurulan ilişkiler ile daha da güçlendirileceğine inanıyorum” diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İkili ilişkilerin daha fazla geliştirilebilmesi amacıyla İspanya’da da Eskişehir’e benzer özellik gösteren bir kent ile kardeş şehir ilişkisi kurulabileceğini hatırlatan Barba, bu konuda üzerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduğunu belirtti. Başkan Büyükerşen ise İspanya’dan bir şehir ile Eskişehir arasında kardeş şehir ilişkisinin başlatılmasından büyük memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.