ESKİŞEHİR’DEN 15 TEMMUZ MESAJLARI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımlanan açıklamalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

ESKİŞEHİR’DEN 15 TEMMUZ MESAJLARI
14 Temmuz 2018 Cumartesi 17:50

İşte o mesajlar:

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçti. Türk Milleti olarak 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine ve Türkiye'nin laik ve demokratik birikimine sahip çıkma kararlılığımız sürecektir. Darbe girişimine karşı yalnızca milletimiz değil Gazi Meclis ve siyasiler de ortak bir direniş sergilemiş ve bu kanlı hain girişim sonuçsuz kalmıştır. 15 Temmuz’un 2’nci yıl dönümü vesile ile bir kere daha vatanı milleti ve bayrağı için her türlü fedakârlığı göze alarak şehit olan askerlerimize, polislerimize ve demokrasi şehidi sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar, gazilerimize ise ömür boyu sağlıklı bir yaşam diliyorum.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: 15 Temmuz 2016 darbe girişimi değil “direnişin” tarihidir. 15 Temmuz elinde bayrağı, gönlünde vatan sevgisi, kalbinde iman gücü olan bir milletin destansı “zaferi”dir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilmiş, dünya siyaset tarihine altın harflerle yazılmış bir anma günüdür.  Bu millet asla bu geceyi ve bunu planlayanları unutmayacaktır. Bu millet nesiller boyu destan yazan şehitlerimizi ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacak.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: Anayasal kurumlarımız, hükümetimiz, parlamentoda temsil edilen tüm siyasi partilerimiz ve her görüşten yurttaşlarımız omuz omuza ülkemize, demokrasimize sahip çıktık. Bu birlik ve beraberliğin, demokrasi etrafında kenetlenmenin üzerine hepimizin titremesi kardeşliğimizi korumamız gerekir. Tüm siyasi partiler 2 yıl önce 15 Temmuz gecesi bombalanan TBMM’de hep birlikte direndik. Şimdi hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde CHP olarak ‘Meclis’te özel oturum’ istedik ama önerimiz AKP oylarıyla reddedildi. Demokrasiler kutuplaşma ve dışlamayla değil, uzlaşı ve kardeşlikle korunur gelişir. 15 Temmuz en başta bu Parlamentoya yapılan bir saldırıydı, şiddetle kınadık, karşısında da durduk, duruyoruz. Şimdi 15 Temmuzdan sonra bu ülkede birlik, beraberlik içinde Parlamentomuzu, demokrasimizi güçlendirmeliyiz.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü; Türkiye’nin bir daha darbe girişimleriyle karşı karşıya kalmaması için iki temel koşulun yerine getirilmesi gerekir. Bunlardan ilki, demokrasinin geliştirilmesi ve derinleştirilmesidir. İkincisi ise, darbe girişiminin bütün boyutlarıyla masaya yatırılması ve tüm karanlık noktaların aydınlatılarak gerçeklerin gün yüzüne çıkarılmasını sağlamaktır.

250 şehidimiz ve 2 bin 193 gazimizin anısına, aziz hatıralarına 15 Temmuz darbe girişiminin tüm ayrıntılarının ortaya çıkması önemlidir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt sever, namuslu, cumhuriyetçi kadroları tasfiye edilip FETÖ’cülerin önü açılırken bu örgüte destek verenler ortaya çıkarılmalıdır. Yargıda, emniyette, bürokraside bu çeteyi hâkim güç haline getiren ittifaklar teşhir edilmelidir. 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için bu ibret verici olaydan ders alıp devleti başka tehlikeli ittifakların tuzağından uzak ve parlamenter demokrasi çizgisinde tutmak şarttır. Bu zehrin panzehiri ortak değerlerimize, demokratik laik cumhuriyete ve sosyal hukuk devletine sıkı sıkıya sarılmaktır.

MHP İl Başkanı İsmail Candemir: 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü sadece iktidara değil, milli iradeye karşı da yapıldı. Ancak milletin geleceğini karartmak için çekilen perde, milletin basireti ve kararlılığıyla yırtıldı. 15 Temmuz gecesi şehadet şerbetini içenler ve Yenikapı'da bayraklaşan canlar her dem yeniden doğuşu müjdelerken milli iradeye kastedenlerin başları önüne düşmüştür. 15 Temmuz tüm dünyaya millet nasıl olunur dersinin verildiği demokrasi günü olarak bir kez daha hafızalara kazınmıştır.
 

Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş:  Türkiye Cumhuriyeti Devletini, milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez anlayışının kalıcı olarak tescillendiği 15 Temmuz, ülkemiz için milat olmuştur. 15 Temmuz’da, ülkemiz demokrasisinin hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacağı en net şekilde ortaya konmuştur. Ülkemizi tarihinde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına hedefini güdenlere Türk Halkı dik durarak canı pahasına devletine sahip çıkmıştır.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler: Toplumun tüm kesimleri, sivil toplum kuruluşları, kurum ve kuruluşlarıyla birlikte odamız da darbe girişimine karşı durmuş,  milletimizin ve demokrasimizin yanında olmuştur. 15 Temmuz hain darbe girişiminin demokrasimize ve ülkemizin itibarına olduğu gibi ekonomimize de olumsuz etkileri olmuş; ancak devletimizin kararlılığı, milletimizin duruşu ve kenetlenmesi sayesinde bu süreç başarıyla atlatılmıştır.  15 Temmuz günü göstermiştir ki; Türk milleti asla hainlere geçit vermeyecek, demokrasisine sahip çıkmaya devam edecektir.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Haydar Urfalı:  İçimizdeki devlet ve millet düşmanlarının dış güçlerle işbirliği yapıp, seçimle gelmiş iktidarı silah zoruyla indirerek ülkemizin anahtarlarını küresel şer odaklarına teslim etmek üzere yola çıktığı hain darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçti. Benzer acıların bir daha yaşanmamasının anahtarı milli birliğimizin muhafazası, milli birliğimizin anahtarı ise kamu başta olmak üzere her alanda adaletin tesis edilmesi, ehliyet, liyakat ve hakkaniyetin hakim kılınmasındadır. Bu günden sonra yapılacak olan terör örgütünün toplum ve kamu kurum ve kuruluşları nezdinde açtığı bu yarayı sarmak, ayrılıkların, adam kayırmaların, torpillerin, haksızlıkların üzerini bir daha açılmamacasına kapatmaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.