“ESKİŞEHİR’DE ÇOK BÜYÜK İŞLER BAŞARDINIZ”

Kardeş şehir Frankfurt’ta yaşlılar ve çocuklar için gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile tanınan Frankfurt İşçi Hakları Derneği (AWO), çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Eskişehir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.

“ESKİŞEHİR’DE ÇOK BÜYÜK İŞLER BAŞARDINIZ”
19 Şubat 2019 Salı 14:39

Kardeş şehir Frankfurt’ta yaşlılar ve çocuklar için gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile tanınan Frankfurt Sosyal Yardımlaşma Derneği (AWO), çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Eskişehir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.

Frankfurt’ta yaşlılar için aktiviteler, gençlik merkezleri, anaokulları gibi önemli çalışmalara imza atan Frankfurt Sosyal Yardımlaşma Derneği, bu alanlarda da paylaşımlarda bulunmak için geldiği Eskişehir’de Başkan Büyükerşen’i ziyaret etti. Nazik ziyaretleri dolayısıyla Heyet Başkanı Dr. Jürgen Richter’e teşekkür eden Başkan Büyükerşen, uluslar arası platformda kentler arasında kurdukları iyi ilişkilere dikkat çekti. Büyükerşen “Dünyanın dört bir yanında çok önemli kentlerle iyi ilişkiler içerisindeyiz. Bunların başında elbette Frankfurt geliyor. 2013 yılında temelini attığımız kardeşlik köprüleri ile kültür, sanat, ticaret, spor gibi birçok alanda karşılıklı paylaşımlarda bulunuyoruz. Frankfurt Belediye Başkanı Sevgili Kardeşim Feldmann ile kurduğumuz dostluk tüm bu alanlardaki güzel projelere yansıyor. Ülkeler arasında diplomatik alanda kurulan ilişkilerden çok, yerel yönetimler aracılığı ile halklarımız arasında bu tür ilişkilerin daha samimi olduğuna inanıyorum. Ben sizlerin vesilesi ile kardeş şehrimiz Frankfurt’ta yaşayan tüm dostlarımıza selam gönderiyorum” dedi.

Almanya’da gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında Başkan Büyükerşen’e bilgiler veren Heyet Başkanı Dr. Jürgen Richter, Eskişehir ile sosyal alanlarla da karşılıklı projeler gerçekleştirmek istediklerini belirtti. Richter “Eskişehir’i daha önce gezme fırsatı bulduk. Gerçekten projeleriniz ile çok büyük işler başardınız. Tematik parklar, Porsuk Projeniz, kültür sanat etkinlikleriniz, kadınlara ve çocuklara faydalı projeler ve daha niceleri. Bunlardan dolayı sizleri gönülden tebrik ediyoruz. Bizim burada olma amacımız ise Frankfurt İşçi Hakları Derneği olarak Almanya’da yaşlılar, gençler ve çocuklar için yürüttüğümüz projeler ile sizlerin projeleri arasında paylaşım içerisinde olmak. İnanıyorum ki sizlerin kıymetli fikirleri ve katkısı ile kardeş şehrimiz Eskişehir ile güzel projelere imza atacağız” dedi.

Richter ayrıca Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann’ın kaleme aldığı mektubu da Başkan Büyükerşen’e iletti. Feldmann mektubunda “2013 yılında şehirlerimiz arasında kurduğumuz ortaklıktan bu yana, gelişen ve aktif olan kardeş şehir ilişkimiz, sadece belediyelerimiz arasında değil, aynı zamanda kültürlerimiz arasında da bir bağ oluşturmuştur. İnanıyorum ki 2019 yılı bu ortaklığı büyütecek pek çok planlanmış proje ile dolu bir yıl olacaktır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.