Eskişehir’de aile hekimliğinde çalışan doktor ve hemşirelerde korona tespit edildi

Eskişehir Tepebaşı ilçesi Batıkent Gökkuşağı Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli aile hekimleri ve hemşirelerde korona virüsü testi pozitif çıktı. Konuyu gündeme taşıyan Sözcü Gazetesi’nden Kemal Atlan, hizmetlerin aksamaması için aile sağlığı merkezi kapatılmadığını, sonuçları pozitif çıkmayan sağlık personeli görevlerine devam ederken, sonuçları pozitif çıkanların ise evlerinde 14 gün karantina altına alındıklarını belirtti.

Eskişehir’de aile hekimliğinde çalışan doktor ve hemşirelerde korona tespit edildi
20 Ağustos 2020 Perşembe 13:49

Sözcü Gazetesi’nden Kemal Atlan’nın haberine göre,  “Eskişehir Tepebaşı ilçesi Batıkent Gökkuşağı Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli aile hekimleri ve hemşirelerde corona virüsü testi pozitif çıktı. Ancak hizmetlerin aksamaması için aile sağlığı merkezi kapatılmadı. Sonuçları pozitif çıkmayan sağlık personeli görevlerine devam ederken sonuçları pozitif çıkanlar ise evlerinde 14 gün karantina altına alındılar. Eskişehir Tepebaşı ilçesinde 4 aile hekimi, 4 hemşire, laborant ve sekreterin çalıştığı Batıkent Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışan personelin büyük bölümünde corona virüsü kontrolleri pozitif çıktı.

SAĞLIK OCAĞI KAPATILMADI

Dün Batıkent Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli aile hekimi ve hemşirelerin rahatsızlıkları üzerine yapılan kontrollerinde bir kısmında corona virüsü tespit edildi. Virüs tespit edilen aile hekimleri ve hemşireler evlerinde 14 gün süre ile karantina altına alınırken sonuçları negatif çıkan sağlık merkezi personeli ise bugün görevlerinin başında hizmet vermeye başladılar.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hizmetlerin aksamaması için sağlık merkezinin kapatılmadığı öğrenildi. Ayrıca 3 gün içerisinde Batıkent Gökkuşağı Aile Sağlığı Merkezi’ne tedaviye gidenler, kontrole gidenler, ilaç yazdırmaya gidenler veya bir yakınını götürenler tespit edilerek onların da test yapılması ya da karantina altına alınması çalışmaları yürütüldüğü öne sürüldü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.