ESKİŞEHİR’DE 137 BİN ÖĞRENCİ İÇİN TATİL BAŞLADI

Eskişehir’de okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve ortaöğretimdeki yaklaşık 137 bin 280 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline çıktı.

ESKİŞEHİR’DE 137 BİN ÖĞRENCİ İÇİN TATİL BAŞLADI
19 Ocak 2018 Cuma 14:46

Öğrencilere kitap okuyun tavsiyesi

Vali Özdemir Çakacak, Yunus Emre İlkokulunda 2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci dönem karne dağıtım törenine katıldı. Öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Çakacak, sınıfları tek tek dolaşarak miniklere hediyeler dağıttı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Çakacak, miniklerden 5 Şubat’ta bitecek olan yarıyıl tatilinde kitap okumayı ihmal etmemelerini istedi.


Karnelerini Başkan Şanlı’dan aldılar

Han ilçesinde yarıyıl tatili nedeniyle tatile girecek olan öğrencilerin bazıları, karnelerini Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı verdi.  Bugün karne sevinci yaşayan öğrencilere karnelerini veren Başkan Şanlı, yarıyıl tatilini iyi değerlendirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Şanlı, karne dağıtımı sırasında tüm öğretmen ve öğrencilere başarı, sağlık ve mutlu tatiller dilediğini ifade etti.

Sarıcakaya Belediyesi’nden öğrencilere tatlı

Sarıcakaya Belediyesi, ilçe ve mahallelerde öğrenim gören okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin yarıyıl karne heyecanına ortak oldu. Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, Fatih ve Laçin ilkokulu tarafından düzenlenen karne dağıtım töreninde öğrencileri ödüllendirmek amacıyla onlara Eskişehir’in meşhur Met Helvasını hediye etti.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan ile birlikte öğrencilerin ilk önce Fatih İlkokulunda düzenlenen karne törenine katılan Başkan Güler, öğrencilere de yarıyıl tatillerini nasıl geçirmeleri gerektiği konusunda da tavsiyelerde bulundu.

Şehit Arlı'nın çocukları karnelerini aldı

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde CN-235 CASA tipi askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Teknisyen Kıdemli Astsubay Başçavuş Ömer Kadir Arlı'nın kızı ve oğlu karnelerini aldı. Şehit Arlı'nın 4. sınıfta eğitim gören 8 yaşındaki kızı Duru'ya takdir belgesi bulunan karnesini öğretmeni verdi.  Şehidin 4 yaşındaki oğlu Ömer de karnesini kreşte aldı. Ablası Duru ve amcası Gültekin Arlı, Ömer'i karnesini alırken yalnız bırakmadı. Yakınları Duru ve Ömer'e çeşitli hediyeler verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.