ESKİŞEHİR VALİLİĞİ’NE AÇIK MEKTUP...

Şahap Arpacı yazdı...

ESKİŞEHİR VALİLİĞİ’NE AÇIK MEKTUP...
19 Mart 2020 Perşembe 12:36

Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de kayıplara yol açmaya başlayan şüpheli her vaka için yeni tip koronavirüs (covid19) testi kiti Eskişehir’de mevcut mudur, kaç tane vardır?

Eskişehir’de Koronavirüs tanı testlerinin değerlendirildiği laboratuvar var mıdır, sayısı kaçtır?

Koronavirüs tanısı konulduktan sonra Eskişehir hastanelerinde yürütülecek tedavi sürecinde yoğun bakım ünitesi ve solunum cihazı sayısı kaçtır, vakaların artış göstermesi halinde eldeki tıbbi cihazların sayısı artırılacak mı?

Virüs kapmış ve salgının etkisinde kalarak Eskişehir hastanelerinde tedavi gören bir hasta mevcut mudur? Hangi hastaneler bu yönde hizmet vermektedir? Halkın gerekli önlemleri alması için şüpheli vakalar, test uygulanan hastalar ve test sonucu pozitif çıkan yurttaşlarımızın son tıbbi durumuna ilişkin bilgiler kamuoyu ile paylaşılacak mı?

Sağlık çalışanlarının oldukça yoğun çalıştığı bu dönemde, onları virüse karşı koruyacak gerekli koruyucu malzemelerin sağlanması ve periyodik muayeneden geçirilmesi konusunda alınan önlemleri izliyor musunuz, elinizde somut veriler var mıdır, bu yaşamsal sorun valilikçe denetlenmekte midir?

Eskişehir’de ikamet eden veya bir sebeple şehrimizde bulunan ve yakın zamanda Umre’den dönen yurttaşlarımızın sayısı kaçtır? Bu yurttaşlarımızdan kaçı karantina altında gözlemlenmektedir? İdari önlemlere rağmen gözlem altında tutulmayan ve Umre’den dönmüş Eskişehir kamu hayatına karışmış yurttaşlarımızla ilgili bir tasarrufta bulunulacak mı?

Hasan Polatkan havalimanına iniş yapmış ve şehrimizin günlük hayatına dahil olmuş kişilerle ilgili havalimanındaki koruyucu önlemler dahil olmak üzere elinizde sayısal veriler var mıdır? Yurtdışından yakın zamanda geldiği bilinen birçok yurttaşımızın Bakanlığın önerdiği 14 gün kuralına uyup uymadıkları ve bu durumdaki kaç yurttaşımızın gözlem altında ilgili makamlarca izlenip izlenmedikleri bilinmemektedir, bu konuda açıklamanız olacak mıdır?

Merkezi idarenin aldığı önlemler sonucunda kamuya açık birçok işletme ve kuruluşun faaliyetlerini sona erdirmek durumunda olmasına rağmen şehrimizdeki AVM’lerin açık olduğu bilinmektedir. Elle temasın en yoğun yaşanacağı bu merkezlerin kamuya açık bütün fiziki yüzeylerin ne şekilde dezenfekte edildiği ve günboyunca kapatılmış bir alanda hizmet üreten AVM çalışanlarının taşıdıkları riskin düzeyi ile ilgili bir denetim usulü geliştirilmiş midir? Bu konuda kamuoyunu bilgilendirecek bir açıklamanız olacak mı?

Kamu kurumlarında ve özel sektör işyerlerinde meta ve hizmet üretimi sürmektedir. Özellikle işçilerin yoğun mesai yaptığı Eskişehir organize sanayi bölgesi ve benzeri üretim bölgelerinde işyeri güvenliği ve işçi sağlığının koronavirüs salgını karşısında alınması gereken önlemler işletme sahiplerine Valilikçe tebliğ veya ilan edilmiş midir? Potansiyel tehdit oluşturan üretim sürecindeki insan etkileşiminin virüs riskini azaltabilecek bir denetim standartı Valilikçe uygulanmakta mıdır ve işyerleri denetlenmekte midir?

Vakaların seyrine ve şehrimizdeki etkilerine bağlı olarak önümüzdeki günlerde mahalli idareler ile merkeze bağlı Eskişehir taşra teşkilatının koordineli çalışabileceği bir “salgın kriz masası” hazırlığı var mıdır?

Kentimizde alınacak önlemlerin tek elden, sistematik ve yetki tartışmasına yol açmayacak şekilde hemşerilerimize duyurulması ve hayata geçirilmesi ile ilgili bir kent koordinasyonu oluşturulacak mı?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.